Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Gina Potarca, Fernando Nieto Morales and Lieuwe Zijlstra in Groningen Talent Group

01 december 2010

From over 50.000 students between 20 and 30 years old, the University of Groningen, the Hanze University Groningen, the University Medical Center and the municipality choose the hundred most talented persons for the city. Together, they form the Groningen Talent Group. Three of these most talented are Gina Potarca and Fernando Nieto Morales, two Sociology / ICS PhD's from year group 2010 and Lieuwe Zijlstra, Research Master.

The Groningen Talent Group aims to expand the network with other talents as well as ‘established talent’: well-known and innovative employers from the city and province of Groningen. Active members will also be invited to the Very Talented Person arrangements at major events in the city, such as the Arts & Sciences Night and the Eurosonic Noorderslag Festival. In return, the talents are asked now and then to help the city of Groningen by thinking about various city-related topics. Examples of these topics are student housing and accomodations, stimulating entrepreneurship and citymarketing. In addition, they sometimes act as ambassador for Groningen, City of Talent.

See here for a newspaper clip from the Dagblad van het Noorden, 26 November 2010, about the kick off meeting on November 25.

Laatst gewijzigd:22 juni 2016 14:32

Meer nieuws

 • 15 mei 2019

  KNAW Akademiepenning voor Trudy Dehue

  Trudy Dehue, wetenschapssocioloog, publicist en emeritus hoogleraar van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG), ontvangt de Akademiepenning van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW). De Akademie reikt die prijs eens in de twee jaar...

 • 14 mei 2019

  Een therapeut op vier poten

  ‘Knuffelsessies’ met kittens tegen stress, dieren in verzorgingstehuizen als middel tegen eenzaamheid, voorleesprojecten met honden, zorgboerderijen – de inzet van dieren in de zorg is booming. En met positief resultaat, zo blijkt uit de praktijk. Maar...

 • 30 april 2019

  Klimaatverandering: niks doen heeft ook gevolgen

  Kies je voor de trein of de fiets in plaats van de auto, of recycle je veel? Dan ben je milieuvriendelijk bezig, en dat zou meer benadrukt mogen worden. Daarop wijst Linda Steg, omgevingspsycholoog aan de RUG. Steg doet onderzoek naar de motivaties...