Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Gina Potarca, Fernando Nieto Morales and Lieuwe Zijlstra in Groningen Talent Group

01 december 2010

From over 50.000 students between 20 and 30 years old, the University of Groningen, the Hanze University Groningen, the University Medical Center and the municipality choose the hundred most talented persons for the city. Together, they form the Groningen Talent Group. Three of these most talented are Gina Potarca and Fernando Nieto Morales, two Sociology / ICS PhD's from year group 2010 and Lieuwe Zijlstra, Research Master.

The Groningen Talent Group aims to expand the network with other talents as well as ‘established talent’: well-known and innovative employers from the city and province of Groningen. Active members will also be invited to the Very Talented Person arrangements at major events in the city, such as the Arts & Sciences Night and the Eurosonic Noorderslag Festival. In return, the talents are asked now and then to help the city of Groningen by thinking about various city-related topics. Examples of these topics are student housing and accomodations, stimulating entrepreneurship and citymarketing. In addition, they sometimes act as ambassador for Groningen, City of Talent.

See here for a newspaper clip from the Dagblad van het Noorden, 26 November 2010, about the kick off meeting on November 25.

Laatst gewijzigd:22 juni 2016 14:32

Meer nieuws

 • 14 december 2020

  Geschiedenis van het onderwijs spiegel bij actuele vraagstukken

  Vrijheid van onderwijs, kansengelijkheid, staatspedagogiek... Hilda Amsing weet er alles van. Zij is een van de eerste twee Aletta Jacobs hoogleraren aan de RUG. Deze leerstoelen zijn ingesteld voor vrouwelijke wetenschappers, om de...

 • 09 december 2020

  Anna Lichtwarck-Aschoff benoemd tot Hoogleraar Orthopedagogiek

  Het College van Bestuur van de RUG heeft Anna Lichtwarck-Aschoff per 1 januari benoemd tot Hoogleraar Orthopedagogiek bij de basiseenheid Gedrag, Opvoeding en Kinderrechten bij de Faculteit Gedrags en Maatschappijwetenschappen. Ze zal daar de...

 • 08 december 2020

  Mijlpaal project Klassenfeestjes tegen uitsluiting van kinderen

  Meer dan 10% van de basisschoolkinderen wordt gepest of uitgesloten. Een belangrijke aanwijzing voor uitsluiting is als een kind nooit wordt uitgenodigd voor een verjaardagsfeestje. Orthopedagogen van de RUG hebben daarom het project...