Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Gina Potarca, Fernando Nieto Morales and Lieuwe Zijlstra in Groningen Talent Group

01 december 2010

From over 50.000 students between 20 and 30 years old, the University of Groningen, the Hanze University Groningen, the University Medical Center and the municipality choose the hundred most talented persons for the city. Together, they form the Groningen Talent Group. Three of these most talented are Gina Potarca and Fernando Nieto Morales, two Sociology / ICS PhD's from year group 2010 and Lieuwe Zijlstra, Research Master.

The Groningen Talent Group aims to expand the network with other talents as well as ‘established talent’: well-known and innovative employers from the city and province of Groningen. Active members will also be invited to the Very Talented Person arrangements at major events in the city, such as the Arts & Sciences Night and the Eurosonic Noorderslag Festival. In return, the talents are asked now and then to help the city of Groningen by thinking about various city-related topics. Examples of these topics are student housing and accomodations, stimulating entrepreneurship and citymarketing. In addition, they sometimes act as ambassador for Groningen, City of Talent.

See here for a newspaper clip from the Dagblad van het Noorden, 26 November 2010, about the kick off meeting on November 25.

Laatst gewijzigd:22 juni 2016 14:32

Meer nieuws

 • 23 februari 2018

  Schaatsprestaties voorspellen met geautomatiseerde analyses

  Sport, wetenschap en het bedrijfsleven zetten de eerste stap richting digitalisering van de schaatssport. De kracht van deze samenwerking is dat iedere partij zich kan focussen op zijn eigen expertise. Mede dankzij de Data Services Hub van KPN kunnen...

 • 22 februari 2018

  Op zoek naar ons zesde zintuig: timing

  Hedderik van Rijn, adjunct-hoogleraar Cognitieve Wetenschappen en Neurowetenschappen, kreeg in 2017 een prestigieuze NWO Vici-beurs toegekend. Hij kreeg anderhalf miljoen euro voor zijn onderzoek naar hoe mensen hun handelen timen. De bestaande theorie...

 • 06 februari 2018

  Nico van Yperen: ‘Een mentaal zwakke topsporter bestaat eigenlijk niet’

  Nico van Yperen is de eerste hoogleraar in Nederland die zich primair richt op de psychologie van sport en presteren. Hij bekleedt de leerstoel Sport & Performance Psychology. Welke psychologische factoren en omstandigheden zijn van invloed op het optimaal...