Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Ranglijst van invloedrijkste commissarissen berekend door FEB onderzoekers

20 december 2010

Peter Elverding is de nieuwe nummer 1 op de lijst van de 50 meest invloedrijke commissarissen in Nederland. Dat blijkt uit de berekeningen van dr. Kees van Veen van het Corporate Governance Insight Center van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde. Voor het derde achtereenvolgende jaar wordt deze ranking in opdracht van Managementscope samengesteld en gepubliceerd.

De lijst bestaat uit een ranking van alle commissarissen van de 100 grootste Nederlandse ondernemingen. Daarvoor worden gewichten toegekend aan de verschillende commissariaten die personen innemen en aan de posities die de betreffende commissaris binnen de Raad van Commissarissen vervult.

De meest opvallende verandering ten opzichte van vorig jaar is een nieuwe nummer 1. Zeven jaar op rij werd de lijst tot nu toe aangevoerd door Kees van Lede (voormalig CEO van Akzo Nobel). Dit jaar is zijn nummer 1 positie overgenomen door Peter Elverding (voormalig CEO van DSM). Met een minimum verschil volgt op de tweede plaats Jeroen van der Veer (oud Shell-topman).

Voor de gedetailleerde resultaten, zie www.managementscope.nl

Voor meer informatie
Dr. Kees van Veen

Dr. Kees van Veen
Dr. Kees van Veen
Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:53
printView this page in: English

Meer nieuws