Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Law for Social-Ecological Resilience Conference, Stockholm

17 november 2010

From the 17th untill the 19th of November, the Stockholm Environmental Law and Policy Centre and the Stockholm Resilience Centre will host the Law for Social-Ecological Resilience Conference: an international and transdisciplinary event at Stockholm University.

Law for Social-Ecological Resilience will highlight the impact of law on environmental governance, ecosystem management and sustainability policies – ranging from local to global contexts. Legal structures, principles and processes, as well as core concepts of the rule of law, impinge on the capacity of societies to manage ecosystems, withstand environmental degradation as well as economic shocks, and rebuild and renew itself afterwards.

Law for Social-Ecological Resilience will assess, analyse and debate the impact of law in these respects – and thus further the understanding of the role of law and improve the prospects for environmental governance and sustainable development.

For further information and updates about the Conference, go to the Conference web-site.

Laatst gewijzigd:12 juli 2018 09:19

Meer nieuws

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 15 november 2018

  Column Fokko Oldenhuis in De Riepe: 'De jacht op de student'

  In Nederland wordt een universiteit of hbo-instelling door de overheid per student betaald. Hoe meer studenten zich aanmelden des te groter het bedrag dat je als instelling van de overheid elk jaar ontvangt. De directies van een drietal Nederlandse...

 • 14 november 2018

  Jan Brouwer: 'Weg met dat woord: Ondermijning'

  Het is inmiddels een DWDD traditie:  ‘Weg met dat woord!’ In eerdere edities moesten onder meer valorisatie, depriminderen en ombuiging het veld ruimen. Het Instituut voor de Nederlandse Taal organiseerde de afgelopen vijf jaar deze verkiezing, en wij...