About us Latest news News News articles

Jij mag niet meedoen! Daisy Michiels, Sofie Kuppens en Hans Grietens.

15 oktober 2010
.

Jij mag niet meedoen! Agressie tussen kinderen anders bekeken. Daisy Michiels, Sofie Kuppens en Hans Grietens.

Aantal pagina's 152
Uitgever Lannoo
Publicatiedatum: 17-08-2010
ISBN:  9789020990713

Agressie bij kinderen is een acuut probleem. Al te vaak wordt agressie gelijkgesteld met vechten of schelden. Er bestaan echter ook subtielere vormen van agressie, die diepe wonden kunnen slaan: roddelen, kinderen uitsluiten of negeren, manipuleren...

Deze vorm van agressie wordt in wetenschappelijke literatuur samengevat onder de noemer 'relationele agressie'.
Hoe herken je relationele agressie? Waarom is preventie zo belangrijk? Hoe kun je slachtoffers helpen? En hoe kun je daders begeleiden? Wat als relationele agressie uitmondt in echt pestgedrag?

De auteurs van dit boek volgden drie jaar lang 600 kinderen uit de basisschool. Dit boek is het resultaat van de inzichten die uit hun onderzoek zijn gegroeid.

Laatst gewijzigd:11 februari 2020 15:48