Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Leo Damen: Fiets Fout is lang niet altijd Fiets Weg

17 september 2010
Fiets fout = fiets weg blijkt ook de rechter bezig te houden. In het maandblad Ars Aequi van september 2010, diept de Groningse hoogleraar bestuursrecht prof. mr. L.J.A. Damen een zeldzame uitspraak op van een student die een gemeente tot teruggave van zijn in beslag genomen fiets dwong. Columnist op het gebied van recht en bestuur Folkert Jensma schrijft hierover een weblog in NRC Handelsblad van 17 september 2010.
Laatst gewijzigd:21 november 2018 10:34

Meer nieuws

 • 17 april 2019

  Propedeusejaar Rechtsgeleerdheid Leeuwarden verhuist naar Campus Fryslân

  Met ingang van het studiejaar 2019/2020 vindt het eerste studiejaar van de bacheloropleiding Rechtsgeleerdheid Leeuwarden plaats in het nieuwe gebouw van de Campus Fryslân van de Rijksuniversiteit Groningen.

 • 15 april 2019

  Ras en recht

  De Amerikaanse Janet Thompson Jackson omarmt het lustrumthema ‘all inclusive’ volledig. Jackson werkt dit jaar als gastdocent aan de rechtenfaculteit van de RUG. Aan haar thuisinstelling, Washburn University School of Law in Topeka, doceert ze het vak...

 • 15 april 2019

  Edwin Woerdman: 'CO2-taks op langere termijn last voor energietransitie'

  De voorgenomen CO2-taks voor bedrijven gaat grotendeels voorbij aan het feit dat er al een systeem voor CO2-beprijzing is: het Europese emissiehandelssysteem.