Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Molecular doping of solution-processed semiconducting polymers

20 september 2010

Promoties: dhr. Y. Zhang, 13.15 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: Molecular doping of solution-processed semiconducting polymers

Promotor(s): prof.dr. P.W.M. Blom

Faculteit: Wiskunde en Natuurwetenschappen

 

Ladingstransport in geconjugeerde polymeren

Het proefschrift van Yuan Zhang gaat over ladingstransport in geconjugeerde polymeren. Zhang concludeert dat het toepassen van zowel p-als n-type dotering leidt tot een sterke verbetering van dat transport. Hij bepaalde de hoeveelheid ladingsdragers afkomstig van dotering met zowel stroom-spanningskarakteristieken als impedantiespectroscopie. Het controleerbaar kunnen doteren van geconjugeerde polymeren leidt niet alleen tot nieuwe inzichten met betrekking tot het ladingstransport, maar kan ook toegepast worden voor het verbeteren van de injectie van lading, als ook het ladingstransport in bijv. LEDs.

Yuan Zhang (China, 1980) studeerde aan de Fudan University in Shanghai. Het onderzoek werd uitgevoerd bij het Zernike Institute of Advanced Materials. Zhang gaat door met onderzoek als postdoc aan de University of California.

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:40
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

  • 15 februari 2018

    Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

    Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....

  • 14 februari 2018

    Portugese pleisterplaatsen meer in trek bij jonge grutto’s dan Spaanse

    Mo Verhoeven van de Rijksuniversiteit Groningen en collega’s hebben ontdekt dat de jonge grutto’s deze verandering in het trekpatroon bewerkstelligen. Bijna alle volwassen vogels blijven namelijk op de trek naar Nederland trouw aan hun normale route:...

  • 14 februari 2018

    Jochen Mierau: ‘De gezondheidsverschillen in Noord-Nederland zijn bizar’

    Als kleine jongen ervoer hij het enorme contrast tussen Oost- en West-Berlijn. Nu maakt hij zich sterk voor het verminderen van schrijnende gezondheidsverschillen in onze regio. Een gesprek met Jochen Mierau, de onvermoeibare initiatiefnemer van de...