Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Molecular doping of solution-processed semiconducting polymers

20 september 2010

Promoties: dhr. Y. Zhang, 13.15 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: Molecular doping of solution-processed semiconducting polymers

Promotor(s): prof.dr. P.W.M. Blom

Faculteit: Wiskunde en Natuurwetenschappen

 

Ladingstransport in geconjugeerde polymeren

Het proefschrift van Yuan Zhang gaat over ladingstransport in geconjugeerde polymeren. Zhang concludeert dat het toepassen van zowel p-als n-type dotering leidt tot een sterke verbetering van dat transport. Hij bepaalde de hoeveelheid ladingsdragers afkomstig van dotering met zowel stroom-spanningskarakteristieken als impedantiespectroscopie. Het controleerbaar kunnen doteren van geconjugeerde polymeren leidt niet alleen tot nieuwe inzichten met betrekking tot het ladingstransport, maar kan ook toegepast worden voor het verbeteren van de injectie van lading, als ook het ladingstransport in bijv. LEDs.

Yuan Zhang (China, 1980) studeerde aan de Fudan University in Shanghai. Het onderzoek werd uitgevoerd bij het Zernike Institute of Advanced Materials. Zhang gaat door met onderzoek als postdoc aan de University of California.

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:40
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 16 januari 2019

  Twee jonge onderzoekers naar topinstituten met Rubiconbeurs

  Dr. Michael Lerch en Sanne van Dijk, twee veelbelovende RUG-wetenschappers, gaan dankzij het programma Rubicon van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) twee jaar onderzoek doen aan buitenlandse topinstituten.

 • 14 januari 2019

  RUG-student Boomstra opnieuw wereldkampioen dammen

  Roel Boomstra heeft voor de tweede keer de wereldtitel dammen gewonnen. Hij nam het op tegen viervoudig wereldkampioen Alexander Schwarzman. In 2016 veroverde Roel Boomstra de wereldtitel ook al. Boomstra is masterstudent Physics aan de Rijksuniversiteit...

 • 09 januari 2019

  Smoking gun

  Amina Helmi vond het bewijs voor de theorie dat delen van de Melkweg niet alleen zijn gegroeid door de geboorte van eigen sterren, maar ook door samensmeltingen met andere sterrenstelsels. Voor deze ontdekking was het wachten op de data van ruimtemissie...