About us Latest news News News articles

Inside out. E.J. Knorth, M. E. Kalverboer & J. Knot-Dickscheit (eds.)

How interventions in child and family care work. An international source book
24 september 2010
.

Inside out. How interventions in child and family care work. An international source book (KOP-series, nr. 30)

E.J. Knorth, M. E. Kalverboer & J. Knot-Dickscheit (eds.)

Uitgever :Garant Uitgevers nv
ISBN: 9789044126976
Aantal Pagina's: 661

In the last couple of years, in research, policy and practice concerning the care and treatment of vulnerable and troublesome children and their families, a lot of attention has been paid to the question of the effectiveness of the applied interventions: do they work? Our knowledge about ‘evidencebased’ approaches to effective child, youth and family interventions has been growing during the last decade.

An issue of at least as much scientific interest and societal importance is the question of how and why these interventions work. This book – published in the context of the 11th Biennial International Conference of the European Scientific Association on Residential and Foster care for children and adolescents (EUSARF) at Groningen, the Netherlands – offers a broad and compact view on the latest international findings and provides insight into the factors and conditions which underlie the outcomes – positive and negative – of current child and family interventions and arrangements.

The volume is a reference work for all those practitioners, academics, researchers, managers, policymakers, students and all others interested in developments and research findings on interventions regarding vulnerable and troublesome children and their families.

Laatst gewijzigd:16 augustus 2021 14:35