Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Inside out. E.J. Knorth, M. E. Kalverboer & J. Knot-Dickscheit (eds.)

How interventions in child and family care work. An international source book
24 september 2010
.
.

Inside out. How interventions in child and family care work. An international source book (KOP-series, nr. 30)

E.J. Knorth, M. E. Kalverboer & J. Knot-Dickscheit (eds.)

Uitgever :Garant Uitgevers nv
ISBN: 9789044126976
Aantal Pagina's: 661


In the last couple of years, in research, policy and practice concerning the care and treatment of vulnerable and troublesome children and their families, a lot of attention has been paid to the question of the effectiveness of the applied interventions: do they work? Our knowledge about ‘evidencebased’ approaches to effective child, youth and family interventions has been growing during the last decade.

An issue of at least as much scientific interest and societal importance is the question of how and why these interventions work. This book – published in the context of the 11th Biennial International Conference of the European Scientific Association on Residential and Foster care for children and adolescents (EUSARF) at Groningen, the Netherlands – offers a broad and compact view on the latest international findings and provides insight into the factors and conditions which underlie the outcomes – positive and negative – of current child and family interventions and arrangements.

The volume is a reference work for all those practitioners, academics, researchers, managers, policymakers, students and all others interested in developments and research findings on interventions regarding vulnerable and troublesome children and their families.

Laatst gewijzigd:16 augustus 2021 14:35

Meer nieuws

 • 24 januari 2022

  Doofblinden hebben plezier dankzij zintuigenverhalen

  De Rijksuniversiteit Groningen onderzoekt samen met Koninklijke Kentalis of zintuigenverhalen – verhalen die via bijvoorbeeld geur of aanraking verteld worden – kunnen helpen om communicatie met doofblinde mensen te verbeteren.

 • 11 januari 2022

  Open access boek leert onderzoekers programmeertaal ‘Julia’

  Op 1 november 2021 heeft PhD student psychologie Rik Huijzer een open access boek over programmeertaal ‘Julia’ gepubliceerd. Met het boek hoopt hij onderzoekers handvatten te geven om zelf met Julia aan de slag te gaan.

 • 14 december 2021

  Generations and Gender Programme opgenomen in ESFRI Roadmap 2021

  Het Generations and Gender Programme (GGP) is officieel erkend als belangrijke onderzoeksinfrastructuur. Op 7 december werd bekendgemaakt dat het programma één van de elf projecten is die in de ESFRI-roadmap 2021 worden opgenomen.