Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Inside out. E.J. Knorth, M. E. Kalverboer & J. Knot-Dickscheit (eds.)

How interventions in child and family care work. An international source book
24 september 2010
.
.

Inside out. How interventions in child and family care work. An international source book (KOP-series, nr. 30)

E.J. Knorth, M. E. Kalverboer & J. Knot-Dickscheit (eds.)

Uitgever :Garant Uitgevers nv
ISBN: 9789044126976
Aantal Pagina's: 661


In the last couple of years, in research, policy and practice concerning the care and treatment of vulnerable and troublesome children and their families, a lot of attention has been paid to the question of the effectiveness of the applied interventions: do they work? Our knowledge about ‘evidencebased’ approaches to effective child, youth and family interventions has been growing during the last decade.

An issue of at least as much scientific interest and societal importance is the question of how and why these interventions work. This book – published in the context of the 11th Biennial International Conference of the European Scientific Association on Residential and Foster care for children and adolescents (EUSARF) at Groningen, the Netherlands – offers a broad and compact view on the latest international findings and provides insight into the factors and conditions which underlie the outcomes – positive and negative – of current child and family interventions and arrangements.

The volume is a reference work for all those practitioners, academics, researchers, managers, policymakers, students and all others interested in developments and research findings on interventions regarding vulnerable and troublesome children and their families.

Laatst gewijzigd:16 augustus 2021 14:35

Meer nieuws

 • 30 november 2021

  In je eentje naar Nederland: hoe verloopt de opvang van alleenstaande gevluchte kinderen?

  Gevluchte kinderen onder de vijftien jaar die alleen in Nederland aankomen, komen niet in een asielzoekerscentrum terecht, maar in een opvanggezin. Jet Rip keek voor haar promotieonderzoek naar het succes van deze plaatsingen. Wat blijkt? Het...

 • 29 november 2021

  Samenwerken: moeilijker dan het lijkt

  Alles en iedereen werkt samen. Onderwijsinstellingen, bedrijven, overheidsinstituties, ngo’s, maar ook individuen. Maar het gaat geregeld mis, zelfs als alle partners van goede wil zijn. Hoe kan dat? Een grote groep onderzoekers, onder wie Rafael...

 • 23 november 2021

  Filosofie op het vmbo – filosofie voor álle leerlingen

  Waarom kunnen vmbo-leerlingen het vak filosofie niet volgen? Kritisch nadenken, meningen onderzoeken, je eigen oordeel leren vormen – dat zijn toch onmisbare vaardigheden in onze maatschappij? Vanuit die vraag ontwikkelde Eva-Anne Le Coultre het...