About us Latest news News News articles

uitgave: 2010
pagina's: 336
ISBN 9789035133815

We wedijveren met onze collega’s om nutteloze zaken als kamergrootte, vertonen ongewenst en gewenst seksueel gedrag op de werkvloer, pesten onze collega’s, roddelen om er zelf beter van te worden, en nemen bewust minder competente collega’s aan om daar gunstig bij af te steken. Lengte en aantrekkelijkheid zijn vaak belangrijker om hogerop te komen dan inhoudelijke kwaliteiten. Mannen vechten elkaar soms letterlijk de tent uit, en vrouwen proberen vaak te voorkomen dat andere vrouwen promotie maken. En dat terwijl we vinden dat we ons in werksituaties professioneel en rationeel zouden moeten gedragen. Maar we worden gedreven door volstrekt irrationele motieven, en blinken uit in destructief gedrag.

In Oerdriften op de werkvloer wordt een evolutionaire benadering van menselijk gedrag in organisaties uitgewerkt die een verklaring wil bieden voor dergelijke vormen van ogenschijnlijk irrationeel gedrag. Het veelal politiek incorrecte betoog wordt geïllustreerd met interviews met ondernemers, politici, beleidsmakers, consultants en wetenschappers.

Laatst gewijzigd:11 februari 2020 15:48