Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Nelleke Bakker in commissie Samson

17 augustus 2010
Op 10 augustus heeft demissionair minister Rouvoet van Jeugd en Gezin de Commissie Samson geïnstalleerd. Deze gaat in opdracht van de Tweede Kamer het seksueel misbruik binnen de jeugdbescherming onderzoeken sedert 1945. De commissie is genoemd naar de voorzitster, oud-procureur generaal mr. Rieke Samson. RUG-universitair-hoofddocente Historische Pedagogiek dr. Nelleke Bakker van de Afdeling Algemene Pedagogiek is een van de leden. Binnen de commissie is zij de expert op het gebied van historisch onderzoek en de geschiedenis van pedagogische zorg voor kinderen. De commissie Samson zal nauw samenwerken met de commissie Deetman die het seksueel misbruik in de katholieke wereld onderzoekt.
Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:20

Meer nieuws