Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Nelleke Bakker in commissie Samson

17 augustus 2010
Op 10 augustus heeft demissionair minister Rouvoet van Jeugd en Gezin de Commissie Samson geïnstalleerd. Deze gaat in opdracht van de Tweede Kamer het seksueel misbruik binnen de jeugdbescherming onderzoeken sedert 1945. De commissie is genoemd naar de voorzitster, oud-procureur generaal mr. Rieke Samson. RUG-universitair-hoofddocente Historische Pedagogiek dr. Nelleke Bakker van de Afdeling Algemene Pedagogiek is een van de leden. Binnen de commissie is zij de expert op het gebied van historisch onderzoek en de geschiedenis van pedagogische zorg voor kinderen. De commissie Samson zal nauw samenwerken met de commissie Deetman die het seksueel misbruik in de katholieke wereld onderzoekt.
Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:20

Meer nieuws

 • 23 februari 2018

  Schaatsprestaties voorspellen met geautomatiseerde analyses

  Sport, wetenschap en het bedrijfsleven zetten de eerste stap richting digitalisering van de schaatssport. De kracht van deze samenwerking is dat iedere partij zich kan focussen op zijn eigen expertise. Mede dankzij de Data Services Hub van KPN kunnen...

 • 22 februari 2018

  Op zoek naar ons zesde zintuig: timing

  Hedderik van Rijn, adjunct-hoogleraar Cognitieve Wetenschappen en Neurowetenschappen, kreeg in 2017 een prestigieuze NWO Vici-beurs toegekend. Hij kreeg anderhalf miljoen euro voor zijn onderzoek naar hoe mensen hun handelen timen. De bestaande theorie...

 • 06 februari 2018

  Nico van Yperen: ‘Een mentaal zwakke topsporter bestaat eigenlijk niet’

  Nico van Yperen is de eerste hoogleraar in Nederland die zich primair richt op de psychologie van sport en presteren. Hij bekleedt de leerstoel Sport & Performance Psychology. Welke psychologische factoren en omstandigheden zijn van invloed op het optimaal...