Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Veni grant for Jan Kornelis Dijkstra

16 juli 2010

Jan Kornelis Dijkstra (ICS/Groningen) has been granted € 250.000 for his proposal 'Belonging and Status in Peer Networks as Crucial Factors for Understanding Peer Influence Processes in the Realm of Adolescent Risk Behavior' by the Dutch Organization for Scientific Research (NWO).

In the coming three years Jan Kornelis Dijkstra will examine the underlying processes that drive initiation of risk behavior in the peer context. A longitudinal short-interval data collection is planned among adolescents in secondary education. Use will be made of social network modeling.

Laatst gewijzigd:23 juni 2016 13:38

Meer nieuws

 • 14 december 2020

  Geschiedenis van het onderwijs spiegel bij actuele vraagstukken

  Vrijheid van onderwijs, kansengelijkheid, staatspedagogiek... Hilda Amsing weet er alles van. Zij is een van de eerste twee Aletta Jacobs hoogleraren aan de RUG. Deze leerstoelen zijn ingesteld voor vrouwelijke wetenschappers, om de...

 • 09 december 2020

  Anna Lichtwarck-Aschoff benoemd tot Hoogleraar Orthopedagogiek

  Het College van Bestuur van de RUG heeft Anna Lichtwarck-Aschoff per 1 januari benoemd tot Hoogleraar Orthopedagogiek bij de basiseenheid Gedrag, Opvoeding en Kinderrechten bij de Faculteit Gedrags en Maatschappijwetenschappen. Ze zal daar de...

 • 08 december 2020

  Mijlpaal project Klassenfeestjes tegen uitsluiting van kinderen

  Meer dan 10% van de basisschoolkinderen wordt gepest of uitgesloten. Een belangrijke aanwijzing voor uitsluiting is als een kind nooit wordt uitgenodigd voor een verjaardagsfeestje. Orthopedagogen van de RUG hebben daarom het project...