Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Bert Scholtens benoemd tot hoogleraar Economics of Sustainability

16 juni 2010
Scholtens
Scholtens

Per 1 juni 2010 is prof.dr. L.J.R. Scholtens benoemd tot bijzonder hoogleraar in The Economics of Sustainability aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde: de J.L. Boumaleerstoel. Scholtens is aangesteld vanwege C.R. Rao Stichting, die tot doel heeft het wetenschappelijk onderzoek op het gebied van de statistiek, econometrie en aanverwante gebieden te bevorderen.

De J.L. Boumaleerstoel (0,2 fte) wordt gefinancierd door SNS Reaal en draagt bij aan onderzoek en onderwijs inzake duurzaamheid, energiestudie en maatschappelijk ondernemen, vanuit een financieel-economisch perspectief.
 
Curriculum vitae
Bert Scholtens (Winsum, 1959) studeerde algemene economie aan de RUG. In 1994 promoveerde hij aan de Universiteit van Amsterdam op het proefschrift ‘Towards a theory of international financial intermediation’, terwijl hij als beleidsmedewerker aan de Postbank/NMB Postbank verbonden was. Na zijn promotie werkte hij als universitair docent (UD) Internationale Economie en universitair docent Financiële Instellingen aan de UvA. In 1999 maakte hij de overstap naar de RUG, waar hij universitair docent Financiering, Belegging en Accounting werd en in 2001 hoofddocent. In 2004 werd Scholtens reeds benoemd tot hoogleraar Duurzaamheid en financiële instellingen, namens de Stichting tot Bevordering van Financierings-, Beleggings- en Accountingonderzoek Groningen.

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:54
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 16 april 2018

  Dr. Nancy Kamp-Roelands RA MA van EY nieuwe hoogleraar Accountancy

  Kamp-Roelands beschikt over de unieke combinatie van ervaring met grote (multinationale) ondernemingen, (inter)nationale standaardisering (verslaggeving en controle), academisch onderzoek en een groot netwerk in organisaties op het gebied van duurzame...

 • 12 april 2018

  Two new round tables at 41st International IAEE Energy conference

  The round tables during the 41st International IAEE Energy conference offer a unique opportunity for academics, policy makers, consultants and representatives from energy business to meet and discuss various relevant energy related topics. Lees meer...

 • 10 april 2018

  Campagne energieonderwijs van start: Choose wisely, follow energy

  Deze week lanceren Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en de New Energy Coalition (NEC) een gezamenlijke wervingscampagne voor energiestudenten. De campagne wijst studenten op de al aanwezige studieroutes op het gebied van energie...