Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Diephuis wint Utrechtse en Nederlands-Vlaamse pleitwedstrijden

12 mei 2010

Nadat het team van civielrechtelijke studievereniging Diephuis op 26 maart 2010 de Utrechtse Pleitkampioenschappen wonnen, behaalden ze op 21 april ook nog eens de eerste plaats tijdens de Nederlands-Vlaamse Pleitcompetitie.

Op 26 maart jl. behaalde het pleitteam van Diephuis, bestaande uit Marleen van Mourik, Selmer Bergsma, Rémon Poelman en Sep van den Berg, de eerste plaats tijdens de Utrechtse Pleitkampioenschappen. Tijdens deze dag namen zij het op tegen verschillende teams uit Utrecht en de rest van Nederland. De pleiters wisten met hun presentatievaardigheden, overtuigingskracht en inhoudelijke en gestructureerde pleidooien indruk te maken op een professionele jury, bestaande uit rechters, advocaten en wetenschappers.

Vervolgens bereikte het team van Diephuis op 21 april jl. ook een geweldige eerste plaats tijdens de Nederlands-Vlaamse Pleitcompetitie. Selmer Bergsma en Stefan de Boer bepleitten tijdens deze dag in Leiden op enthousiaste en overtuigende wijze een aantal Europeesrechtelijke casus. Zij versloegen daarmee verschillende teams uit Nederland én België en keerden met een prachtige wisselschaal onder de arm terug in Groningen.

Laatst gewijzigd:04 juni 2021 11:29

Meer nieuws

 • 23 november 2023

  Invitation to join the 'Applied AI' community

  The remarkable progress in artificial intelligence (AI) is transcending boundaries and finding invaluable applications across diverse academic disciplines. Recognizing the transformative potential of AI, we are proud to introduce the new theme,...

 • 28 augustus 2023

  Liekuut | Herzie het rampen- en noodrecht ingrijpend vóór de volgende crisis

  Mr. Adriaan J. Wierenga bepleit een grondige herziening en versimpeling van het staatsnoodrecht vóórdat de volgende crisis zich aandient. Een goede wet kan levensreddend zijn.

 • 20 juni 2023

  Recht op een gezonde mond

  Dominique Mollet, promovendus Gezondheidsrecht, wil dat er door juridisch onderzoek meer aandacht komt voor mondgezondheid. Hiervoor werkt ze onder andere samen met de Aletta Jacobs School of Public Health.