Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Diephuis wint Utrechtse en Nederlands-Vlaamse pleitwedstrijden

12 mei 2010

Nadat het team van civielrechtelijke studievereniging Diephuis op 26 maart 2010 de Utrechtse Pleitkampioenschappen wonnen, behaalden ze op 21 april ook nog eens de eerste plaats tijdens de Nederlands-Vlaamse Pleitcompetitie.

Op 26 maart jl. behaalde het pleitteam van Diephuis, bestaande uit Marleen van Mourik, Selmer Bergsma, Rémon Poelman en Sep van den Berg, de eerste plaats tijdens de Utrechtse Pleitkampioenschappen. Tijdens deze dag namen zij het op tegen verschillende teams uit Utrecht en de rest van Nederland. De pleiters wisten met hun presentatievaardigheden, overtuigingskracht en inhoudelijke en gestructureerde pleidooien indruk te maken op een professionele jury, bestaande uit rechters, advocaten en wetenschappers.

Vervolgens bereikte het team van Diephuis op 21 april jl. ook een geweldige eerste plaats tijdens de Nederlands-Vlaamse Pleitcompetitie. Selmer Bergsma en Stefan de Boer bepleitten tijdens deze dag in Leiden op enthousiaste en overtuigende wijze een aantal Europeesrechtelijke casus. Zij versloegen daarmee verschillende teams uit Nederland én België en keerden met een prachtige wisselschaal onder de arm terug in Groningen.

Laatst gewijzigd:22 januari 2024 09:14

Meer nieuws

 • 12 januari 2024

  Leon Verstappen gedecoreerd tijdens jubileumcongres

  Leon Verstappen (Meijel, 1965), hoogleraar Notarieel Recht aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen, is vrijdag 12 januari verrast met een Koninklijke Onderscheiding in de categorie Officier in de Orde van Oranje Nassau...

 • 11 december 2023

  Join the 'Language and AI' community

  As a part of the Jantina Tammes School, the 'Language and AI' theme is an interdisciplinary initiative that aims to encourage collaboration among academics, PhD candidates, students, and industry representatives who share a keen interest in the...

 • 05 december 2023

  Botsende mensenrechten: hoever mogen demonstranten gaan?

  Snelwegblokkades, anti-abortusdemonstranten en fakkelzwaaiers bij politici thuis. Het recht om te demonstreren is een groot goed, maar soms schuurt het met andere mensenrechten. Noor Swart onderzoekt voor haar proefschrift het Nederlandse...