Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Kinome profiling - methods and applications

26 april 2010

Promotie: dhr. K.B. Parikh, 14.45 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: Kinome profiling - methods and applications

Promotor(s): prof.dr. M.P. Peppelenbosch, prof.dr. S. Poppema

Faculteit: Medische Wetenschappen

Contact: via de persvoorlichters van het UMCG, tel. 050-361 2200, e-mail: voorlichting@bvl.umcg.nl

Mogelijkheden kinoomtechnologie voor celonderzoek

Kinoomtechnologie is een nieuwe techniek voor het doen van onderzoek naar processen die een verandering van omstandigheden in een cel oproepen en die leiden tot het antwoord van de cel hierop. Kaushal Parikh onderzocht de mogelijkheden die deze nieuwe techniek biedt. In zijn proefschrift gaat hij na in hoeverre deze techniek is toe te passen bij celonderzoek bij patiënten met de ziekte van Crohn.

Hij concludeert dat integratie van data verkregen uit kinoomtechnologie richting kan geven aan meer klassieke vormen van onderzoek. Verder kunnen kinoomprofileringen soms leiden tot onverwachte resultaten die op andere manieren niet voorspeld hadden kunnen worden.

Kaushal Parikh (India, 1981) studeerde biotechnology in Essex (United Kingdom) en deed zijn promotieonderzoek bij de vakgroep Celbiologie van het Universitair Medisch Centrum Groningen. Per 1 mei wordt hij postdoc-onderzoeker in het AMC in Amsterdam.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:39
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 juni 2018

  Grenzeloos lallen met Martijn Wieling op Lowlands Science

  Het is bekend dat alcoholgebruik spraak negatief beïnvloedt, maar hoe zit dat bij het spreken van een vreemde taal? Onderzoek suggereert dat het effect hier juist positief lijkt te zijn. Onduidelijk is echter wat er in de mond gebeurt. Dr. Martijn Wieling...

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...