Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Kinome profiling - methods and applications

26 april 2010

Promotie: dhr. K.B. Parikh, 14.45 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: Kinome profiling - methods and applications

Promotor(s): prof.dr. M.P. Peppelenbosch, prof.dr. S. Poppema

Faculteit: Medische Wetenschappen

Contact: via de persvoorlichters van het UMCG, tel. 050-361 2200, e-mail: voorlichting@bvl.umcg.nl

Mogelijkheden kinoomtechnologie voor celonderzoek

Kinoomtechnologie is een nieuwe techniek voor het doen van onderzoek naar processen die een verandering van omstandigheden in een cel oproepen en die leiden tot het antwoord van de cel hierop. Kaushal Parikh onderzocht de mogelijkheden die deze nieuwe techniek biedt. In zijn proefschrift gaat hij na in hoeverre deze techniek is toe te passen bij celonderzoek bij patiënten met de ziekte van Crohn.

Hij concludeert dat integratie van data verkregen uit kinoomtechnologie richting kan geven aan meer klassieke vormen van onderzoek. Verder kunnen kinoomprofileringen soms leiden tot onverwachte resultaten die op andere manieren niet voorspeld hadden kunnen worden.

Kaushal Parikh (India, 1981) studeerde biotechnology in Essex (United Kingdom) en deed zijn promotieonderzoek bij de vakgroep Celbiologie van het Universitair Medisch Centrum Groningen. Per 1 mei wordt hij postdoc-onderzoeker in het AMC in Amsterdam.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:39
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...