Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Kinome profiling - methods and applications

26 april 2010

Promotie: dhr. K.B. Parikh, 14.45 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: Kinome profiling - methods and applications

Promotor(s): prof.dr. M.P. Peppelenbosch, prof.dr. S. Poppema

Faculteit: Medische Wetenschappen

Contact: via de persvoorlichters van het UMCG, tel. 050-361 2200, e-mail: voorlichting@bvl.umcg.nl

Mogelijkheden kinoomtechnologie voor celonderzoek

Kinoomtechnologie is een nieuwe techniek voor het doen van onderzoek naar processen die een verandering van omstandigheden in een cel oproepen en die leiden tot het antwoord van de cel hierop. Kaushal Parikh onderzocht de mogelijkheden die deze nieuwe techniek biedt. In zijn proefschrift gaat hij na in hoeverre deze techniek is toe te passen bij celonderzoek bij patiënten met de ziekte van Crohn.

Hij concludeert dat integratie van data verkregen uit kinoomtechnologie richting kan geven aan meer klassieke vormen van onderzoek. Verder kunnen kinoomprofileringen soms leiden tot onverwachte resultaten die op andere manieren niet voorspeld hadden kunnen worden.

Kaushal Parikh (India, 1981) studeerde biotechnology in Essex (United Kingdom) en deed zijn promotieonderzoek bij de vakgroep Celbiologie van het Universitair Medisch Centrum Groningen. Per 1 mei wordt hij postdoc-onderzoeker in het AMC in Amsterdam.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:39
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 19 maart 2018

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...