Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Higher paid managers care less about non-powerful employees and legal constraints

08 april 2010
Dr. Jennifer Jordan
Dr. Jennifer Jordan

The salary level of managers affects decision making in companies. ‘Individuals who receive higher salaries are less concerned about the well-being of non-powerful employees and they prioritize higher the profitability of the company and their own financial rewards’, says dr. Jennifer Jordan. Her paper Salary and Decision Making: Relationship Between Pay and Focus on Financial Profitability and Prosociality in an Organizational Context, published in the Journal of Applied Social Psychology, is the next FEB Publication of the Month.

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:53

Meer nieuws

 • 19 september 2018

  Studenten RUG helpen leerlingen met toekomst stadslogistiek

  Bij het project Web Expeditie hebben leerlingen van verschillende scholen in het primair en voortgezet onderwijs onder leiding van studenten van de RUG gewerkt aan de toekomst van de stadslogistiek. De leerlingen zochten in een project van drie maanden...

 • 11 september 2018

  Als online consument switcht van smartphone naar pc is de aankoop nabij

  De smartphone speelt een niet te onderschatten rol bij ons online shoppen. Veel consumenten beginnen hun zoektocht op een telefoon of tablet, raken overtuigd van een product en stappen daarna over naar een minder mobiel apparaat (zoals pc of laptop)...

 • 05 september 2018

  Broedplaats voor slimme technologie

  ‘Samenwerking tussen De Hanzehogeschool, Rijksuniversiteit Groningen, het UMCG en industrie op het gebied van slimme technologie leidt tot innovatie en nieuwe bedrijvigheid.’ Dat zegt Hugo Velthuijsen, directeur van het Marion van Os Centrum voor Ondernemerschap...