Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

RUG alumni Prechal en Van der Woude worden Europese rechters

22 februari 2010

Het kabinet heeft Sacha Prechal voorgedragen als nieuwe Nederlandse rechter aan het Hof van Justitie van de Europese Unie in Luxemburg. Prechal (geboren in 1959 in Praag) studeerde in 1983 af aan de Rijksuniversiteit Groningen. Lees het artikel op NRC.nl, gepubliceerd op 22 februari 2010.
Ook RUG-alumnus Marc van der Woude is door het kabinet voorgedragen als nieuwe Nederlandse rechter aan het Gerecht van de EU. Hij momenteel hoogleraar mededingingsrecht aan de Erasmus Universiteit.

Laatst gewijzigd:21 november 2018 10:34

Meer nieuws

 • 17 april 2019

  Propedeusejaar Rechtsgeleerdheid Leeuwarden verhuist naar Campus Fryslân

  Met ingang van het studiejaar 2019/2020 vindt het eerste studiejaar van de bacheloropleiding Rechtsgeleerdheid Leeuwarden plaats in het nieuwe gebouw van de Campus Fryslân van de Rijksuniversiteit Groningen.

 • 15 april 2019

  Ras en recht

  De Amerikaanse Janet Thompson Jackson omarmt het lustrumthema ‘all inclusive’ volledig. Jackson werkt dit jaar als gastdocent aan de rechtenfaculteit van de RUG. Aan haar thuisinstelling, Washburn University School of Law in Topeka, doceert ze het vak...

 • 15 april 2019

  Edwin Woerdman: 'CO2-taks op langere termijn last voor energietransitie'

  De voorgenomen CO2-taks voor bedrijven gaat grotendeels voorbij aan het feit dat er al een systeem voor CO2-beprijzing is: het Europese emissiehandelssysteem.