Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

RUG alumni Prechal en Van der Woude worden Europese rechters

22 februari 2010

Het kabinet heeft Sacha Prechal voorgedragen als nieuwe Nederlandse rechter aan het Hof van Justitie van de Europese Unie in Luxemburg. Prechal (geboren in 1959 in Praag) studeerde in 1983 af aan de Rijksuniversiteit Groningen. Lees het artikel op NRC.nl, gepubliceerd op 22 februari 2010.
Ook RUG-alumnus Marc van der Woude is door het kabinet voorgedragen als nieuwe Nederlandse rechter aan het Gerecht van de EU. Hij momenteel hoogleraar mededingingsrecht aan de Erasmus Universiteit.

Laatst gewijzigd:22 oktober 2019 14:47

Meer nieuws

 • 12 januari 2024

  Leon Verstappen gedecoreerd tijdens jubileumcongres

  Leon Verstappen (Meijel, 1965), hoogleraar Notarieel Recht aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen, is vrijdag 12 januari verrast met een Koninklijke Onderscheiding in de categorie Officier in de Orde van Oranje Nassau...

 • 11 december 2023

  Join the 'Language and AI' community

  As a part of the Jantina Tammes School, the 'Language and AI' theme is an interdisciplinary initiative that aims to encourage collaboration among academics, PhD candidates, students, and industry representatives who share a keen interest in the...

 • 05 december 2023

  Botsende mensenrechten: hoever mogen demonstranten gaan?

  Snelwegblokkades, anti-abortusdemonstranten en fakkelzwaaiers bij politici thuis. Het recht om te demonstreren is een groot goed, maar soms schuurt het met andere mensenrechten. Noor Swart onderzoekt voor haar proefschrift het Nederlandse...