Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Twee ton van NWO voor onderzoek naar instabiliteit van de Europese Banksector

15 januari 2010

De hoogleraren Bert Scholtens en Jakob de Haan van de FEB hebben van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) een subsidie van twee ton toegekend gekregen. Gedurende drie jaar zal een postdoc zich bezig gaan houden met onderzoek naar de instabiliteit van het Europese bankwezen.
 
Het doel van het onderzoek is om drie specifieke kanalen waarlangs de instabiliteit een weg vindt nader te bestuderen. Ten eerste de zeepbel van prijzen van financiële instrumenten, ten tweede de relaties binnen het bancaire systeem en ten derde de heterogeniteit van de banken. Het effect van het financiële beleid op deze drie kanalen vormt ook onderdeel van het onderzoek.

Bij subsidietoekenning ging om een Open Competitie van het NWO gebiedsbestuur Maatschappij- en Gedragswetenschappen, waarvoor ongeveer 250 voorstellen waren ingediend, en waarvan uiteindelijk 24 zijn gehonoreerd.

Meer informatie: prof.dr. Bert Scholtens of prof.dr. Jakob de Haan

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:54

Meer nieuws