Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Twee ton van NWO voor onderzoek naar instabiliteit van de Europese Banksector

15 januari 2010

De hoogleraren Bert Scholtens en Jakob de Haan van de FEB hebben van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) een subsidie van twee ton toegekend gekregen. Gedurende drie jaar zal een postdoc zich bezig gaan houden met onderzoek naar de instabiliteit van het Europese bankwezen.
 
Het doel van het onderzoek is om drie specifieke kanalen waarlangs de instabiliteit een weg vindt nader te bestuderen. Ten eerste de zeepbel van prijzen van financiële instrumenten, ten tweede de relaties binnen het bancaire systeem en ten derde de heterogeniteit van de banken. Het effect van het financiële beleid op deze drie kanalen vormt ook onderdeel van het onderzoek.

Bij subsidietoekenning ging om een Open Competitie van het NWO gebiedsbestuur Maatschappij- en Gedragswetenschappen, waarvoor ongeveer 250 voorstellen waren ingediend, en waarvan uiteindelijk 24 zijn gehonoreerd.

Meer informatie: prof.dr. Bert Scholtens of prof.dr. Jakob de Haan

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:54

Meer nieuws

 • 19 september 2018

  Studenten RUG helpen leerlingen met toekomst stadslogistiek

  Bij het project Web Expeditie hebben leerlingen van verschillende scholen in het primair en voortgezet onderwijs onder leiding van studenten van de RUG gewerkt aan de toekomst van de stadslogistiek. De leerlingen zochten in een project van drie maanden...

 • 11 september 2018

  Als online consument switcht van smartphone naar pc is de aankoop nabij

  De smartphone speelt een niet te onderschatten rol bij ons online shoppen. Veel consumenten beginnen hun zoektocht op een telefoon of tablet, raken overtuigd van een product en stappen daarna over naar een minder mobiel apparaat (zoals pc of laptop)...

 • 05 september 2018

  Broedplaats voor slimme technologie

  ‘Samenwerking tussen De Hanzehogeschool, Rijksuniversiteit Groningen, het UMCG en industrie op het gebied van slimme technologie leidt tot innovatie en nieuwe bedrijvigheid.’ Dat zegt Hugo Velthuijsen, directeur van het Marion van Os Centrum voor Ondernemerschap...