Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Twee ton van NWO voor onderzoek naar instabiliteit van de Europese Banksector

15 januari 2010

De hoogleraren Bert Scholtens en Jakob de Haan van de FEB hebben van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) een subsidie van twee ton toegekend gekregen. Gedurende drie jaar zal een postdoc zich bezig gaan houden met onderzoek naar de instabiliteit van het Europese bankwezen.
 
Het doel van het onderzoek is om drie specifieke kanalen waarlangs de instabiliteit een weg vindt nader te bestuderen. Ten eerste de zeepbel van prijzen van financiële instrumenten, ten tweede de relaties binnen het bancaire systeem en ten derde de heterogeniteit van de banken. Het effect van het financiële beleid op deze drie kanalen vormt ook onderdeel van het onderzoek.

Bij subsidietoekenning ging om een Open Competitie van het NWO gebiedsbestuur Maatschappij- en Gedragswetenschappen, waarvoor ongeveer 250 voorstellen waren ingediend, en waarvan uiteindelijk 24 zijn gehonoreerd.

Meer informatie: prof.dr. Bert Scholtens of prof.dr. Jakob de Haan

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:54
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 14 juni 2018

  Bringing Physical Internet to life

  Van maandag 18 tot vrijdag 22 juni vindt het vijfde internationale Physical Internet congres (#IPIC2018) plaats in Groningen. De Rijksuniversiteit Groningen organiseert dit congres samen met de logistieke sector. Meer dan 250 wetenschappers en vertegenwoordigers...

 • 11 juni 2018

  Een nieuw tijdperk voor organisationele relaties | Oratie David Langley | Dinsdag 19 juni

  Nieuwe, veelbelovende internet-afhankelijke technologieën zoals digital fabrication, internet of things, blockchain en distributed artificial Intelligence worden steeds populairder. Prof. David Langley geeft in zijn oratie een toelichting op zijn ideeën...

 • 08 juni 2018

  Lara Lobschat wint MOA Insights Scientist Award

  Lara Lobschat heeft de MOA Insights Scientist Award gewonnen. De universitair docent Marketing kreeg de prijs voor haar proefschrift over online communicatie. Vanwege de praktische relevantie kreeg ze voor haar onderzoek eerder een ‘early career grant’...