About us Latest news News News articles

uitgave: 2009
pagina's: 53
ISBN:9789031353071

Preventieve cognitieve training bij terugkerende depressie is een protocol voor psychologen, psychotherapeuten, psychiaters en andere hulpverleners in de geestelijke gezondheidszorg gericht op het voorkomen van terugval bij cliënten die hersteld zijn van voorgaande depressies.

Het protocol is gebaseerd op cognitief therapeutische principes en is effectief in het voorkomen van terugval bij mensen met veel voorgaande depressieve episodes. De nadruk ligt op wat de cliënt zelf kan doen om terugval te voorkomen waarbij veel aandacht besteed wordt aan denkpatronen. De training resulteert in een preventieplan voor cliënten.

Voor wie?

Preventieve cognitieve training bij terugkerende depressie is bedoeld voor psychologen, psychotherapeuten, psychiaters en andere hulpverleners in de geestelijke gezondheidszorg.

.

Werkboek voor de cliënt

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum
uitgave: 2009
pagina's: 50
ISBN: 9789031374274

Niet meer depressief is het bijbehorende werkboek voor cliënten. Het bevat informatie, formulieren en uitleg die de cliënt tijdens de behandeling nodig heeft. Het werkboek is gebaseerd op cognitief therapeutische uitgangspunten en is effectief gebleken in het voorkomen van een volgende depressie.

Onderdeel van reeks protocollen voor de GGZ

Preventieve cognitieve training bij terugkerende depressie is onderdeel van de reeks Protocollen voor de GGZ. Elk deel geeft een sessiegewijze omschrijving van de behandeling van een specifieke psychische aandoening weer en bevat een dvd met beelden van therapiesessies. De theorie is beknopt en berust op wetenschappelijke evidentie. Protocollen voor de GGZ is bedoeld voor psychologen, psychotherapeuten, psychiaters en andere hulpverleners.

Laatst gewijzigd:11 februari 2020 15:48