Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Jan Dirk de Jong wint SMVP Publicatieprijs 2009

25 november 2009

De jury van de Publicatieprijs SMVP 2009, onder voorzitterschap van prof. dr. Theo de Roos, heeft deze prijs toegekend aan het boek ‘Kapot Moeilijk’ van Jan Dirk de Jong. Het betreft een etnografisch onderzoek naar opvallend delinquent groepsgedrag van ‘Marokkaanse’ jongens. De Jong promoveerde op 15 november 2007 aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen.

Ter gelegenheid hiervan organiseert de Stichting Maatschappij, Veiligheid en Politie een conferentie rond het centrale thema van deze studie: straatcultuur en groepsdynamiek. Een zeer actueel onderwerp voor hen die betrokkenheid hebben met jeugd, overlast, geweld en criminaliteit. De conferentie zal plaatsvinden op woensdag 25 november 2009 van 13.30 tot 18.00 uur in De Rode Hoed, Keizersgracht 12 te Amsterdam.

Lees ook het bericht op de website van de Vrije Universiteit Amsterdam, waar De Jong momenteel werkzaam is als universitair docent strafrecht en criminologie.

Op de Website voor de Politie heeft Janine Janssen van Politie Haaglanden op 21 oktober 2009 een weblog gepubliceerd over dit onderwerp.

Laatst gewijzigd:13 november 2023 13:22

Meer nieuws

 • 23 november 2023

  Invitation to join the 'Applied AI' community

  The remarkable progress in artificial intelligence (AI) is transcending boundaries and finding invaluable applications across diverse academic disciplines. Recognizing the transformative potential of AI, we are proud to introduce the new theme,...

 • 28 augustus 2023

  Liekuut | Herzie het rampen- en noodrecht ingrijpend vóór de volgende crisis

  Mr. Adriaan J. Wierenga bepleit een grondige herziening en versimpeling van het staatsnoodrecht vóórdat de volgende crisis zich aandient. Een goede wet kan levensreddend zijn.

 • 20 juni 2023

  Recht op een gezonde mond

  Dominique Mollet, promovendus Gezondheidsrecht, wil dat er door juridisch onderzoek meer aandacht komt voor mondgezondheid. Hiervoor werkt ze onder andere samen met de Aletta Jacobs School of Public Health.