Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Harmoniegebouw nu volledig draadloos (WIFI)

07 oktober 2009

Docenten en studenten maken steeds vaker gebruik van laptops. Tot nu toe was het alleen maar mogelijk om een draadloze internetverbinding te maken in de grotere openbare ruimtes in het gebouw.Doordat de vraag enorm is toegenomen is er besloten om het gehele Harmoniegebouw volledig draadloos (WIFI) dekkend te maken. De afgelopen zomer is er hard aan gewerkt maar nu is het dan zover dat het Harmoniegebouw een volledige WIFI dekking heeft. Hierdoor is het nu mogelijk om overal in het gebouw met een laptop een draadloze internetverbinding te maken. In verschillende dependances van Letteren en Rechtsgeleerdheid is het ook mogelijk om van het draadloos netwerk gebruik te maken maar niet overal is een volledige dekking.

Vanaf 1 november zullen in de Letteren bibliotheek 60 extra stroompunten beschikbaar zijn voor laptops. Om van het draadloos netwerk gebruik te kunnen maken dient er op de laptop beveiligingssoftware geïnstalleerd te worden die nodig is om de gegevens versleuteld te versturen.

Mocht u problemen ondervinden met de installatie dan kunt u altijd even bij de servicedesk langslopen.

Overigens is de Rijksuniversiteit Groningen aangesloten op "Eduroam" (het internationale draadloos netwerk). Hierdoor kunt u ook binnen Nederland en vele landen in Europa bij verschillende onderwijsinstellingen een WIFI verbinding maken met behulp van uw s- of p-nummer in combinatie met het bijbehorende wachtwoord. Meer informatie hierover kunt u vinden op:

www.eduroam.nl

www.eduroam.org

Wij willen u ook graag attenderen op “Draadloos Groningen”. De Zernikecampus en de binnenstad van Groningen zullen binnenkort ook draadloos zijn zodat u ook buiten een draadloze verbinding kunt opzetten d.m.v. uw S- of P-nummer en het bijbehorende wachtwoord.

Laatst gewijzigd:11 december 2017 08:56
printView this page in: English

Meer nieuws