Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Prof. Gormley en mr. Vedder: 'Benzinemarkt zit tot 2024 zo goed als op slot'

28 oktober 2009

De gebrekkige marktwerking waardoor de brandstofprijzen in Nederland kunstmatig hoog blijven is de Kamer een doorn in het oog. Omdat het kabinet suggesties voor verandering afdeed als 'juridisch onhaalbaar' liet de Kamer de zaak onderzoeken door de juristen Laurence Gormley en Hans Vedder van de Rijksuniversiteit Groningen. In de Staatscourant (en SC Online) van woensdag 21 oktober 2009 zijn hun bevindingen gepubliceerd.

Laatst gewijzigd:21 november 2018 10:34

Meer nieuws

 • 13 december 2018

  Laura Peters: 'Justitie, sluit deal met crimineel'

  Waar in landen om ons heen volop onderhandeld wordt met criminelen over hun straf, is dat in Nederland taboe. Begin er direct mee, betoogt Groningse onderzoeker Laura Peters.

 • 12 december 2018

  Dealen met ondermijningsdelicten: tijd voor een nieuwe strafprocedure

  Ondermijnende criminaliteit vormt een groot maatschappelijk probleem. Onder andere drugscriminaliteit, witwassen, bedreiging en intimidatie van lokale bestuurders leiden tot een forse overbelasting van de strafrechtspleging.

 • 11 december 2018

  Hans ter Haar wint Docent van het Jaar-verkiezing 2018

  Na vier korte minicolleges van de genomineerde docenten: prof. Saskia Peters, mr. Mentko Nap, mr. Hans ter Haar en prof. Kars de Graaf, mocht Hans ter Haar, universitair docent Notarieel recht, zowel de Vakjury- als de Publieksprijs in ontvangst nemen...