Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Groningse studenten organiseren grootste Economische en Bedrijfskundige Congres van Nederland

19 september 2009

Op 1 en 2 oktober vindt het allereerste tweedaagse EBF Congres plaats van de Rijksuniversiteit Groningen. Dit tweedaagse congres georganiseerd door studenten van de Economische en Bedrijfskundige Faculteitvereniging Groningen (EBF) staat in het teken van globalisering met als thema: “Today’s Challenges, Tomorrow’s Opportunities: Meeting the Challenges Caused by Globalisation”.

Het EBF Congres gaat over de grote uitdagingen waar de wereldeconomie nu voor staat, zoals intensiverende concurrentie, opkomende economieën, energie en duurzame groei. Gerenommeerde en bekende sprekers uit het binnen- en buitenland verzorgen inspirerende lezingen over enerzijds ‘Emerging Markets’ en hun invloed op economisch en politiek niveau en anderzijds de afhankelijkheid van de Europese energiemarkt en duurzame groei.

Primeur
Tijdens het EBF Congres krijgt Groningen een primeur: de introductie van het DESERTEC Project bedoeld om Europa van groene energie te voorzien. Projectleider Gerhard Knies geeft uitleg over het ambitieuze 400 miljard kostende en daarmee grootste investeringproject op aarde.

1 Oktober
De eerste dag van het EBF Congres is een academische dag met een programma dat is mogelijk gemaakt door de Research Centers van de RUG. Dagvoorzitter is prof. Elmer Sterken, decaan van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde (FEB). Bij de organisatie hebben de FEB en de Economische en Bedrijfskundige Faculteitsvereniging nauw samengewerkt. Ook heeft de EBF voor de eerste keer intensief samengewerkt met verscheidene onderzoekscentra aangesloten bij de Rijksuniversiteit Groningen. Ongeveer 150 congresdeelnemers kunnen op deze dag de visies horen van, en in debat gaan met, de meest gerespecteerde onderzoekers in hun vakgebied. Studenten en bedrijfsdeelnemers krijgen de gelegenheid om kennis te maken met praktijkgericht academisch onderzoek.

2 Oktober
De tweede congresdag bestaat uit lezingen van sprekers als Peter Bakker (CEO TNT), Gordon Campbell (CEO SPAR International), Annette Nijs (Director China Europe International Business School) en Henk Keilman (Investeerder) en vindt plaats in het Martiniplaza Congres Centrum te Groningen. Gedurende de gehele dag zullen zowel de economische als de bedrijfskundige aspecten van het congresthema ruim aan bod komen. Gerlach Cerfontaine, voormalig CEO Schiphol Group, is dagvoorzitter. Verder worden er masterclasses en workshops verzorgd enis er voor de de deelnemers een lunch, goed entertainment en een afsluitend luxe diner in de Martinikerk.

Informatie  
Inschrijven is mogelijk voor alle geïnteresseerde ouderejaars studenten (tweedejaars of ouder), FEB medewerkers en professionals.

Voor inschrijvingen en verdere informatie over het tweedaagse EBF Congres ga naar www.ebfcongres.nl of bel 050 363 3839.

Laatst gewijzigd:26 april 2018 13:25
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 16 januari 2019

  Een bonuskaart voor hartpatiënten

  Zoveel mogelijk wasmiddel en ketchup verkopen is niet langer de heilige graal in marketing, stelt hoogleraar Tammo Bijmolt. Zo werkt hij mee aan een spaarprogramma dat hart- en vaatpatiënten moet stimuleren tot medicijnentrouw en gezond gedrag. ‘Onderzoek...

 • 15 januari 2019

  Resultaatgerichte aansturing in de publieke sector verhoogt motivatie én prestaties

  Het gebruik van resultaten bij de aansturing van medewerkers heeft ook in de publieke sector positieve effecten. Zogenoemde resultatenaansturing verhoogt de extrinsieke motivatie van medewerkers en leidt tot betere prestaties van de afdeling. Dat concluderen...

 • 10 januari 2019

  Gemeentelijke woonlasten stijgen fors door hogere afvalstoffenbelasting

  De gemeentelijke woonlasten stijgen dit jaar flink meer dan voorgaande jaren. Huurders betalen 5,4 procent meer, eigenaar-bewoners 4,3 procent. De stijging wordt veroorzaakt doordat de landelijke overheid de afvalstoffenbelasting met 139 procent verhoogt...