Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

18 September: Lezing Jeroen Smit, auteur "De Prooi", aan Faculteit Economie en Bedrijfskunde

10 september 2009
Jeroen Smit
Jeroen Smit

Jeroen Smit opent op vrijdag 18 september 2009 het symposium Bridging Science & Practice’ van het expertisecentrum HRM & OB van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de RUG. In deze openbare openingslezing gaat de auteur van de bestseller ‘De Prooi. Blinde trots breekt ABN AMRO’ in op zijn ervaringen. "Iedereen die succesvol is, gaat opstijgen en gaat geloven in zijn eigen waarheid", aldus Smit.

Voor het HRM symposium is opgave verplicht, maar de openingslezing van Jeroen Smit is openbaar toegankelijk. Er is een beperkt aantal plaatsen en vol=vol. Locatie is de Remonstrantse Kerk aan de Coehoornsingel 14 in het centrum van Groningen. Smit spreekt om 10.15 uur.

 

Geloven in eigen waarheid

Het thema 'macht, leiderschap en ethische besluitvorming' zal Smit invullen op basis van zijn eigen ervaringen. "Het is mijn overtuiging dat iedereen die succesvol is gaat opstijgen en gaat geloven in zijn eigen waarheid. Daarom is het belangrijk om andersdenkenden om je heen te hebben, die je in laten zien dat niet alleen blauw, maar ook oranje best een mooie kleur kan zijn. Die diversiteit aan meningen moet gewaarborgd worden door bijvoorbeeld de Raad van Toezicht in een bedrijf. Tot slot is het belangrijk dat je zelf weer op tijd je voetjes op de vloer krijgt, checks and balances.”

Alumnus van het jaar

Jeroen Smit (1963) is auteur van de bestsellers "De Prooi, blinde trots breekt ABN Amro" en "Het Drama Ahold". Daarnaast is hij publicist en presentator bij onder meer BNR en televisierubriek NOVA. Voorheen was hij hoofdredacteur en uitgever van FEM/DeWeek en chef economie bij het Algemeen Dagblad en redacteur bij Het Financieele Dagblad. Jeroen Smit studeerde bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is onlangs uitgeroepen tot Alumnus van het Jaar van de RUG.

 

Symposium HRM
Het expertisecentrum HRM & OB van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde organiseert voor de tweede maal het symposium ‘Bridging Science & Practice’. Het thema op 18 september is The People make (and break) the place: macht, leiderschap en ethische besluitvorming. Het expertisecentrum zal laten zien hoe actuele vragen van organisaties met behulp van wetenschappelijk onderzoek kunnen worden beantwoord. Naast key-note speaker Jeroen Smit spreken op het symposium onder meer: Janka Stoker (Hoogleraar Leiderschap en Organisatieverandering aan de faculteit, en Senior Managing Consultant bij Berenschot) en Pauline van der Meer Mohr (voormalig Senior Executive Vice President en hoofd Human Resources ABN AMRO).

 

Noot voor de pers

Meer informatie over de openingslezing en het symposium: dr. Floor Rink, tel. (050)363 4099, symposium@hrmexpertise.nl.

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:53
printView this page in: English

Meer nieuws