Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Henk Peer-prijs voor lesidee student Lerarenopleiding economie

18 mei 2009

Anthea van Os (24), student aan de lerarenopleiding Economie en bedrijfswetenschappen aan de FEB, heeft de eerste prijs gewonnen in een landelijke wedstrijd van de Open Universiteit. Het gaat om de Henk Peer-prijs voor innovatie op het gebied van het economisch middelbaar onderwijs. 

Van Os bracht de verschillende stappen van een bedrijfskolom - van schapenboer tot consument - in beeld door er een papieren kubus van te maken, die leerlingen zelf in elkaar moesten knutselen. Hierin kwamen lastige economische begrippen als differentiatie en parallellisatie aan de orde.

Van Os is momenteel leraar in opleiding op CSG Liudger in Drachten. Na haar afstuderen aan de RUG wil ze een jaar doceren in Nieuw-Zeeland. Ze werkt in haar lessen bij voorkeur met vernieuwende vormen die het vak economie aansprekend maken en die dichtbij de leerlingen staan. Van Os won in de categorie ‘studenten’, waarin voor de finale drie personen waren genomineerd.

Meer informatie: Anthea van Os

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:53
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 16 april 2018

  Dr. Nancy Kamp-Roelands RA MA van EY nieuwe hoogleraar Accountancy

  Kamp-Roelands beschikt over de unieke combinatie van ervaring met grote (multinationale) ondernemingen, (inter)nationale standaardisering (verslaggeving en controle), academisch onderzoek en een groot netwerk in organisaties op het gebied van duurzame...

 • 12 april 2018

  Two new round tables at 41st International IAEE Energy conference

  The round tables during the 41st International IAEE Energy conference offer a unique opportunity for academics, policy makers, consultants and representatives from energy business to meet and discuss various relevant energy related topics. Lees meer...

 • 10 april 2018

  Campagne energieonderwijs van start: Choose wisely, follow energy

  Deze week lanceren Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en de New Energy Coalition (NEC) een gezamenlijke wervingscampagne voor energiestudenten. De campagne wijst studenten op de al aanwezige studieroutes op het gebied van energie...