Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Team van FEB studenten wint denktankwedstrijd 'Create Tomorrow'

15 mei 2009
Winnend team
Winnend team

Vier studenten van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde zijn op 7 mei als beste universiteitsteam uit de bus gekomen bij een wedstrijd met het oplossen van bedrijfscases. Van de 1088 studenten opgedeeld in ongeveer 120-130 teams, werden Inez Miedema, Menno Peereboom, Leendert Jan Onnes, Kirsten Mauer en Tim Stribos aan het eind van de dag gekozen tot beste universiteitsteam. Ze wonnen vierhonderd euro en een ballonvaart met de beste oplossing voor een case van de Kamer van Koophandel .

 

 De organisatie van Create Tomorrow, 's werelds grootste studentendenktank, was in handen van de Student Union van de Universiteit Twente.

 

Voor de wedstrijd leverden twaalf bedrijven een case aan over problemen die ze in hun dagelijkse bedrijfsvoering tegenkomen. Op de wedstrijddag bogen studententeams -in een tent zo groot als een voetbalveld- zich over één van deze problemen. Er was een dag tijd om het probleem te analyseren, te brainstormen over oplossingen en een van deze oplossingen verder uit te werken. Alle universiteitsteams werkten aan dezelfde case waarmee de FEB studenten uiteindelijk niet alleen tot casewinnaar maar ook tot beste universiteitsteam werden verkozen.

 

De Kamer van Koophandel wilde een oplossing voor de volgende probleemstelling: Op welke creatieve wijze kan de KvK ervoor zorgen dat ondernemers in het midden- en kleinbedrijf ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’ (MVO) als een kans en uitdaging gaan zien en hier actief mee aan de slag gaan?

 

Het team van FEB studenten bedacht een oplossing in drie stappen. Ondernemers moeten gemotiveerd, geïnformeerd/geactiveerd en behouden worden op het gebied van maatschappelijk verantwoord te ondernemen. De jury was onder de indruk van de creatieve manier waarop het team MVO onder de aandacht wilde brengen van ondernemers d.m.v. een gadget die landelijk verspreid wordt. De oplossing om ondernemers actief te houden op het gebied van MVO door het gebruik van verschillende fora en een raad van commissarissen, waar men in contact kan komen met ondernemers die actief zijn/willen worden op het gebied van MVO , werd ook zeer gewaardeerd.

 

Voor meer informatie: Inez Miedema, 050-363 3839

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:53
View this page in: English

Meer nieuws

  • 19 april 2024

    Nieuwe scriptieprijs voor masterstudenten Economie en Bedrijfskunde

    Hoe kunnen we economie en bedrijfskunde studenten prikkelen om in hun masterscriptie aandacht te besteden aan belangrijke maatschappelijke uitdagingen? De 14 Nederlandse faculteiten economie en bedrijfskunde, verenigd in het Decanenberaad Economie...

  • 18 april 2024

    Ward Romeijnders appointed as Professor of Optimization under Uncertainty

    The Faculty of Economics and Business is pleased to announce that Ward Romeijnders has been appointed as Professor of Optimization under Uncertainty. The chair is situated within the Department of Operations.

  • 12 april 2024

    Oratie Corine Noordhoff: Future ready retail

    Tijdens haar oratie zal Corine Noordhoff inzichten verschaffen in de fundamentele elementen om te overleven en je bedrijf aan te passen in de retailsector. Noordhoffs oratie vindt plaats op vrijdag 19 april 2024, 16:15 – 17:00, in de aula van het...