Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Team van FEB studenten wint denktankwedstrijd 'Create Tomorrow'

15 mei 2009
Winnend team
Winnend team

Vier studenten van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde zijn op 7 mei als beste universiteitsteam uit de bus gekomen bij een wedstrijd met het oplossen van bedrijfscases. Van de 1088 studenten opgedeeld in ongeveer 120-130 teams, werden Inez Miedema, Menno Peereboom, Leendert Jan Onnes, Kirsten Mauer en Tim Stribos aan het eind van de dag gekozen tot beste universiteitsteam. Ze wonnen vierhonderd euro en een ballonvaart met de beste oplossing voor een case van de Kamer van Koophandel .

 

 De organisatie van Create Tomorrow, 's werelds grootste studentendenktank, was in handen van de Student Union van de Universiteit Twente.

 

Voor de wedstrijd leverden twaalf bedrijven een case aan over problemen die ze in hun dagelijkse bedrijfsvoering tegenkomen. Op de wedstrijddag bogen studententeams -in een tent zo groot als een voetbalveld- zich over één van deze problemen. Er was een dag tijd om het probleem te analyseren, te brainstormen over oplossingen en een van deze oplossingen verder uit te werken. Alle universiteitsteams werkten aan dezelfde case waarmee de FEB studenten uiteindelijk niet alleen tot casewinnaar maar ook tot beste universiteitsteam werden verkozen.

 

De Kamer van Koophandel wilde een oplossing voor de volgende probleemstelling: Op welke creatieve wijze kan de KvK ervoor zorgen dat ondernemers in het midden- en kleinbedrijf ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’ (MVO) als een kans en uitdaging gaan zien en hier actief mee aan de slag gaan?

 

Het team van FEB studenten bedacht een oplossing in drie stappen. Ondernemers moeten gemotiveerd, geïnformeerd/geactiveerd en behouden worden op het gebied van maatschappelijk verantwoord te ondernemen. De jury was onder de indruk van de creatieve manier waarop het team MVO onder de aandacht wilde brengen van ondernemers d.m.v. een gadget die landelijk verspreid wordt. De oplossing om ondernemers actief te houden op het gebied van MVO door het gebruik van verschillende fora en een raad van commissarissen, waar men in contact kan komen met ondernemers die actief zijn/willen worden op het gebied van MVO , werd ook zeer gewaardeerd.

 

Voor meer informatie: Inez Miedema, 050-363 3839

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:53
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 21 januari 2019

  Change | Oratie Nancy Kamp-Roelands op 22 januari

  Door grote uitdagingen op het gebied van milieu, maatschappij, economie en technologie veranderen onze omgeving snel. Ook de rol van het bedrijfsleven in de samenleving verandert. Het idee dat een meer waardengedreven bedrijfsmodel voor meerdere stakeholders...

 • 16 januari 2019

  Een bonuskaart voor hartpatiënten

  Zoveel mogelijk wasmiddel en ketchup verkopen is niet langer de heilige graal in marketing, stelt hoogleraar Tammo Bijmolt. Zo werkt hij mee aan een spaarprogramma dat hart- en vaatpatiënten moet stimuleren tot medicijnentrouw en gezond gedrag. ‘Onderzoek...

 • 15 januari 2019

  Resultaatgerichte aansturing in de publieke sector verhoogt motivatie én prestaties

  Het gebruik van resultaten bij de aansturing van medewerkers heeft ook in de publieke sector positieve effecten. Zogenoemde resultatenaansturing verhoogt de extrinsieke motivatie van medewerkers en leidt tot betere prestaties van de afdeling. Dat concluderen...