Team van FEB studenten wint denktankwedstrijd 'Create Tomorrow'

Vier studenten van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde zijn op 7 mei als beste universiteitsteam uit de bus gekomen bij een wedstrijd met het oplossen van bedrijfscases. Van de 1088 studenten opgedeeld in ongeveer 120-130 teams, werden Inez Miedema, Menno Peereboom, Leendert Jan Onnes, Kirsten Mauer en Tim Stribos aan het eind van de dag gekozen tot beste universiteitsteam. Ze wonnen vierhonderd euro en een ballonvaart met de beste oplossing voor een case van de Kamer van Koophandel .
De organisatie van Create Tomorrow, 's werelds grootste studentendenktank, was in handen van de Student Union van de Universiteit Twente.
Voor de wedstrijd leverden twaalf bedrijven een case aan over problemen die ze in hun dagelijkse bedrijfsvoering tegenkomen. Op de wedstrijddag bogen studententeams -in een tent zo groot als een voetbalveld- zich over één van deze problemen. Er was een dag tijd om het probleem te analyseren, te brainstormen over oplossingen en een van deze oplossingen verder uit te werken. Alle universiteitsteams werkten aan dezelfde case waarmee de FEB studenten uiteindelijk niet alleen tot casewinnaar maar ook tot beste universiteitsteam werden verkozen.
De Kamer van Koophandel wilde een oplossing voor de volgende probleemstelling: Op welke creatieve wijze kan de KvK ervoor zorgen dat ondernemers in het midden- en kleinbedrijf ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’ (MVO) als een kans en uitdaging gaan zien en hier actief mee aan de slag gaan?
Het team van FEB studenten bedacht een oplossing in drie stappen. Ondernemers moeten gemotiveerd, geïnformeerd/geactiveerd en behouden worden op het gebied van maatschappelijk verantwoord te ondernemen. De jury was onder de indruk van de creatieve manier waarop het team MVO onder de aandacht wilde brengen van ondernemers d.m.v. een gadget die landelijk verspreid wordt. De oplossing om ondernemers actief te houden op het gebied van MVO door het gebruik van verschillende fora en een raad van commissarissen, waar men in contact kan komen met ondernemers die actief zijn/willen worden op het gebied van MVO , werd ook zeer gewaardeerd.
Voor meer informatie: Inez Miedema, 050-363 3839
Laatst gewijzigd: | 31 januari 2018 11:53 |
Meer nieuws
-
23 juni 2025
‘Onderwijs staat centraal in mijn loopbaan’ - hoe het Erkennen & Waarderen-programma ruimte geeft aan onderwijstalent
Voor Evelien Croonen, Universitair Docent aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde, betekent het landelijke programma Erkennen & Waarderen een belangrijke verschuiving. Niet alleen onderzoek telt mee voor een loopbaanstap, ook onderwijskwaliteit...
-
20 mei 2025
Van oesterzwam tot overall
Een shirt van schimmels - of preciezer gezegd van mycelium textiel. Het zou een goede stap kunnen zijn richting een duurzamere mode-industrie. Tenminste: als het materiaal zó ontwikkeld kan worden dat het goed bruikbaar is voor kleding én...
-
08 mei 2025
6 miljoen euro voor grootschalig noordelijk project voor duurzame gezondheidszorg: Care2Change
Care2Change. Een groot consortium met zo'n beetje alle noordelijke ziekenhuizen, lokale overheden, kennisinstellingen zoals de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool en een aantal zorgbedrijven gaat samenwerken in een project over duurzame...