Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Samenwerking Universitas Indonesia (Jakarta), Universiteit Leiden en Rijksuniversiteit Groningen

13 februari 2009

Kort geleden is door het EVD (een onderdeel van Ministerie van Economische Zaken dat internationale activiteiten faciliteert) positief beschikt op de subsidie-aanvraag ‘Building blocks for the rule of law’. Deze aanvraag is ingediend door de Universiteit Leiden, de Rijksuniversiteit Groningen en Universitas Indonesia gezamenlijk. Doel van het gesubsidieerde programma is onder meer het opbouwen en uitwisselen van kennis op de gebieden burgerlijk recht, strafrecht en arbeidsrecht. Dit zal worden bereikt door het organiseren van onderwijs en congressen, en het maken van gezamenlijke publicaties. Zowel in Indonesië als in Nederland zullen deze activiteiten worden ontplooid. Namens de RUG nemen deel: prof. mr. W.D. Kolkman, prof. mr. L.C.A. Verstappen en prof. mr. M.H. Wissink (allen burgerlijk recht).

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:14

Meer nieuws

 • 13 december 2018

  Laura Peters: 'Justitie, sluit deal met crimineel'

  Waar in landen om ons heen volop onderhandeld wordt met criminelen over hun straf, is dat in Nederland taboe. Begin er direct mee, betoogt Groningse onderzoeker Laura Peters.

 • 12 december 2018

  Dealen met ondermijningsdelicten: tijd voor een nieuwe strafprocedure

  Ondermijnende criminaliteit vormt een groot maatschappelijk probleem. Onder andere drugscriminaliteit, witwassen, bedreiging en intimidatie van lokale bestuurders leiden tot een forse overbelasting van de strafrechtspleging.

 • 11 december 2018

  Hans ter Haar wint Docent van het Jaar-verkiezing 2018

  Na vier korte minicolleges van de genomineerde docenten: prof. Saskia Peters, mr. Mentko Nap, mr. Hans ter Haar en prof. Kars de Graaf, mocht Hans ter Haar, universitair docent Notarieel recht, zowel de Vakjury- als de Publieksprijs in ontvangst nemen...