Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Balkenende bezoekt CIT

08 november 2008
Cees Sterks en Premier Balkenende
Cees Sterks en Premier Balkenende
In het kader van een werkbezoek was minister-president Balkenende op woensdag 26 november op zijn eigen verzoek te gast bij het CIT. Omdat het ging om een informeel bezoek, was er vooraf niet veel ruchtbaarheid aan gegeven
Bij de uitgang van het Reality Center
Bij de uitgang van het Reality Center

Tijdens een presentatie werd de minister-president geïnformeerd over enkele innovatieve ICT-projecten waar het CIT bij betrokken is: Draadloos Groningen, LOFAR en TARGET. Daarna woonde de minister-president een demonstratie bij in het Virutal Reality-centrum van het CIT en werd een bezoek gebracht aan de Rekenhal waar de nieuwe supercomputer BlueGene/P staat opgesteld. Bij het vertrek verklaarde de minister-president dat hij onder de indruk was van de faciliteiten en de activiteiten die bij het CIT plaatsvinden.

Laatst gewijzigd:02 oktober 2015 22:24
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 juni 2018

  Grenzeloos lallen met Martijn Wieling op Lowlands Science

  Het is bekend dat alcoholgebruik spraak negatief beïnvloedt, maar hoe zit dat bij het spreken van een vreemde taal? Onderzoek suggereert dat het effect hier juist positief lijkt te zijn. Onduidelijk is echter wat er in de mond gebeurt. Dr. Martijn Wieling...

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...