Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Balkenende bezoekt CIT

08 november 2008
Cees Sterks en Premier Balkenende
Cees Sterks en Premier Balkenende
In het kader van een werkbezoek was minister-president Balkenende op woensdag 26 november op zijn eigen verzoek te gast bij het CIT. Omdat het ging om een informeel bezoek, was er vooraf niet veel ruchtbaarheid aan gegeven
Bij de uitgang van het Reality Center
Bij de uitgang van het Reality Center

Tijdens een presentatie werd de minister-president geïnformeerd over enkele innovatieve ICT-projecten waar het CIT bij betrokken is: Draadloos Groningen, LOFAR en TARGET. Daarna woonde de minister-president een demonstratie bij in het Virutal Reality-centrum van het CIT en werd een bezoek gebracht aan de Rekenhal waar de nieuwe supercomputer BlueGene/P staat opgesteld. Bij het vertrek verklaarde de minister-president dat hij onder de indruk was van de faciliteiten en de activiteiten die bij het CIT plaatsvinden.

Laatst gewijzigd:02 oktober 2015 22:24
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 16 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...

 • 13 maart 2018

  Auke Hulst wordt gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen

  Schrijver en muzikant Auke Hulst wordt de nieuwe gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen. In drie lezingen en een openbaar interview met hoogleraar moderne letterkunde Mathijs Sanders zal hij zich komend najaar onder de noemer ‘zwemmen in brak...