Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Applying Social Psychology; Buunk A.P. & Van Vugt, M

12 november 2008
.
.

Applying Social Psychology; Buunk A.P & Van Vught, M
uitgever: Sage
uitgave: november 2007
pagina's: 176

ISBN hardcover: 9781412902823
ISBN paperback: 9781412902830

Introducing a new methodological approach for doing applied psychology, the PATH model, this book offers a simple, systematic, step-by-step, easy-to-use methodology for applying primarily social psychological theory to a wide range of social problems, from tackling crime and prejudice to fostering environmental conservation and team performance.

It helps and guides students to define a problem, conduct a theory-based analysis, develop an explanatory model, set up and execute a research project to test the model, and develop an intervention.

Applying Social Psychology is a highly practical text, which can be used by introductory and advanced level students who want to learn how to analyze practical problems and develop solutions for these problems based upon social psychological theory and research.

Written in an engaging and accessible way, this book offers:

 1. A new methodological model put forward by the authors (PATH model);
 2. Real world case studies;
 3. End of chapter exercises;
 4. Interviews with leading social psychologists;
 5. Glossary of key theories and concepts in social psychology;
 6. Recommended further reading
Laatst gewijzigd:11 februari 2020 15:48

Meer nieuws

 • 30 november 2021

  In je eentje naar Nederland: hoe verloopt de opvang van alleenstaande gevluchte kinderen?

  Gevluchte kinderen onder de vijftien jaar die alleen in Nederland aankomen, komen niet in een asielzoekerscentrum terecht, maar in een opvanggezin. Jet Rip keek voor haar promotieonderzoek naar het succes van deze plaatsingen. Wat blijkt? Het...

 • 29 november 2021

  Samenwerken: moeilijker dan het lijkt

  Alles en iedereen werkt samen. Onderwijsinstellingen, bedrijven, overheidsinstituties, ngo’s, maar ook individuen. Maar het gaat geregeld mis, zelfs als alle partners van goede wil zijn. Hoe kan dat? Een grote groep onderzoekers, onder wie Rafael...

 • 23 november 2021

  Filosofie op het vmbo – filosofie voor álle leerlingen

  Waarom kunnen vmbo-leerlingen het vak filosofie niet volgen? Kritisch nadenken, meningen onderzoeken, je eigen oordeel leren vormen – dat zijn toch onmisbare vaardigheden in onze maatschappij? Vanuit die vraag ontwikkelde Eva-Anne Le Coultre het...