Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Applied Social Psychology: Understanding and Managing Social Problems; Linda Steg, Abraham P. Buunk and Talib Rothengatter

10 november 2008
.
.

Applied Social Psychology: Understanding and Managing Social Problems; Linda Steg, Abraham P. Buunk and Talib Rothengatter

Cambridge University Press

pages: 316

Paperback (ISBN-13: 9780521690058)
Hardback (ISBN-13: 9780521869799)

Applied social psychology combines the science of social psychology with the practical application of solving social problems that exist in the real world. This exciting new textbook provides a thorough explanation of how social psychologists can contribute to the understanding and management of different social problems. A highly prestigious team of contributors from across Europe and the United States illustrate how social psychological theories, research methods and intervention techniques can be successfully applied to social problems encountered in the fields of physical and mental health, integration and immigration issues, gender issues, organizational issues, economic behaviour, political behaviour, environmental behaviour and education. Each field studied features an overview of important problems, the role of human behaviour in these problems, the factors influencing relevant behaviour, and effective ways to change this behaviour. This is an essential volume for all undergraduate and graduate students studying applied social psychology.

Provides a general introduction to social psychological theories, intervention techniques and research methods, and how these can be used to solve different social problems. Illustrated with comical cartoons to demonstrate key concepts. All chapters conclude with a glossary, review questions and suggestions for further reading.

Laatst gewijzigd:11 februari 2020 15:47

Meer nieuws

 • 30 november 2021

  In je eentje naar Nederland: hoe verloopt de opvang van alleenstaande gevluchte kinderen?

  Gevluchte kinderen onder de vijftien jaar die alleen in Nederland aankomen, komen niet in een asielzoekerscentrum terecht, maar in een opvanggezin. Jet Rip keek voor haar promotieonderzoek naar het succes van deze plaatsingen. Wat blijkt? Het...

 • 29 november 2021

  Samenwerken: moeilijker dan het lijkt

  Alles en iedereen werkt samen. Onderwijsinstellingen, bedrijven, overheidsinstituties, ngo’s, maar ook individuen. Maar het gaat geregeld mis, zelfs als alle partners van goede wil zijn. Hoe kan dat? Een grote groep onderzoekers, onder wie Rafael...

 • 23 november 2021

  Filosofie op het vmbo – filosofie voor álle leerlingen

  Waarom kunnen vmbo-leerlingen het vak filosofie niet volgen? Kritisch nadenken, meningen onderzoeken, je eigen oordeel leren vormen – dat zijn toch onmisbare vaardigheden in onze maatschappij? Vanuit die vraag ontwikkelde Eva-Anne Le Coultre het...