Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Applied Social Psychology: Understanding and Managing Social Problems; Linda Steg, Abraham P. Buunk and Talib Rothengatter

10 november 2008
.
.

Applied Social Psychology: Understanding and Managing Social Problems; Linda Steg, Abraham P. Buunk and Talib Rothengatter

Cambridge University Press

pages: 316

Paperback (ISBN-13: 9780521690058)
Hardback (ISBN-13: 9780521869799)

Applied social psychology combines the science of social psychology with the practical application of solving social problems that exist in the real world. This exciting new textbook provides a thorough explanation of how social psychologists can contribute to the understanding and management of different social problems. A highly prestigious team of contributors from across Europe and the United States illustrate how social psychological theories, research methods and intervention techniques can be successfully applied to social problems encountered in the fields of physical and mental health, integration and immigration issues, gender issues, organizational issues, economic behaviour, political behaviour, environmental behaviour and education. Each field studied features an overview of important problems, the role of human behaviour in these problems, the factors influencing relevant behaviour, and effective ways to change this behaviour. This is an essential volume for all undergraduate and graduate students studying applied social psychology.

Provides a general introduction to social psychological theories, intervention techniques and research methods, and how these can be used to solve different social problems. Illustrated with comical cartoons to demonstrate key concepts. All chapters conclude with a glossary, review questions and suggestions for further reading.

Laatst gewijzigd:20 juni 2024 07:34

Meer nieuws

 • 15 juli 2024

  12 miljoen euro voor onderzoek naar impact groene waterstof

  Een consortium dat onderzoek doet naar de sociaaleconomische impact van waterstof met onder andere onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen heeft 12 miljoen euro toegekend gekregen van wetenschapsfinancier NWO.

 • 11 juli 2024

  Toegewijde docent en mentor gedecoreerd

  Op donderdag 11 juli 2024 is José Heesink met pensioen gegaan. Tijdens haar afscheid ontving ze een Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Koen Schuiling van de gemeente Groningen.

 • 27 juni 2024

  Oefenen met VR-kleuterklas wint Nederlandse Onderwijspremie 2024

  Het project ‘De Klas op Orde met Virtual Reality’ van de Rijksuniversiteit Groningen heeft de Nederlandse Onderwijspremie 2024 gewonnen. Het project, een samenwerking van onder andere Jolien Mouw, universitair docent Onderwijswetenschappen, en het...