Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Applied Social Psychology: Understanding and Managing Social Problems; Linda Steg, Abraham P. Buunk and Talib Rothengatter

10 november 2008
.
.

Applied Social Psychology: Understanding and Managing Social Problems; Linda Steg, Abraham P. Buunk and Talib Rothengatter

Cambridge University Press

pages: 316

Paperback (ISBN-13: 9780521690058)
Hardback (ISBN-13: 9780521869799)

Applied social psychology combines the science of social psychology with the practical application of solving social problems that exist in the real world. This exciting new textbook provides a thorough explanation of how social psychologists can contribute to the understanding and management of different social problems. A highly prestigious team of contributors from across Europe and the United States illustrate how social psychological theories, research methods and intervention techniques can be successfully applied to social problems encountered in the fields of physical and mental health, integration and immigration issues, gender issues, organizational issues, economic behaviour, political behaviour, environmental behaviour and education. Each field studied features an overview of important problems, the role of human behaviour in these problems, the factors influencing relevant behaviour, and effective ways to change this behaviour. This is an essential volume for all undergraduate and graduate students studying applied social psychology.

Provides a general introduction to social psychological theories, intervention techniques and research methods, and how these can be used to solve different social problems. Illustrated with comical cartoons to demonstrate key concepts. All chapters conclude with a glossary, review questions and suggestions for further reading.

Laatst gewijzigd:11 februari 2020 15:47

Meer nieuws

 • 24 januari 2022

  Doofblinden hebben plezier dankzij zintuigenverhalen

  De Rijksuniversiteit Groningen onderzoekt samen met Koninklijke Kentalis of zintuigenverhalen – verhalen die via bijvoorbeeld geur of aanraking verteld worden – kunnen helpen om communicatie met doofblinde mensen te verbeteren.

 • 11 januari 2022

  Open access boek leert onderzoekers programmeertaal ‘Julia’

  Op 1 november 2021 heeft PhD student psychologie Rik Huijzer een open access boek over programmeertaal ‘Julia’ gepubliceerd. Met het boek hoopt hij onderzoekers handvatten te geven om zelf met Julia aan de slag te gaan.

 • 14 december 2021

  Generations and Gender Programme opgenomen in ESFRI Roadmap 2021

  Het Generations and Gender Programme (GGP) is officieel erkend als belangrijke onderzoeksinfrastructuur. Op 7 december werd bekendgemaakt dat het programma één van de elf projecten is die in de ESFRI-roadmap 2021 worden opgenomen.