Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Applied Social Psychology: Understanding and Managing Social Problems; Linda Steg, Abraham P. Buunk and Talib Rothengatter

10 november 2008
.
.

Applied Social Psychology: Understanding and Managing Social Problems; Linda Steg, Abraham P. Buunk and Talib Rothengatter

Cambridge University Press

pages: 316

Paperback (ISBN-13: 9780521690058)
Hardback (ISBN-13: 9780521869799)

Applied social psychology combines the science of social psychology with the practical application of solving social problems that exist in the real world. This exciting new textbook provides a thorough explanation of how social psychologists can contribute to the understanding and management of different social problems. A highly prestigious team of contributors from across Europe and the United States illustrate how social psychological theories, research methods and intervention techniques can be successfully applied to social problems encountered in the fields of physical and mental health, integration and immigration issues, gender issues, organizational issues, economic behaviour, political behaviour, environmental behaviour and education. Each field studied features an overview of important problems, the role of human behaviour in these problems, the factors influencing relevant behaviour, and effective ways to change this behaviour. This is an essential volume for all undergraduate and graduate students studying applied social psychology.

Provides a general introduction to social psychological theories, intervention techniques and research methods, and how these can be used to solve different social problems. Illustrated with comical cartoons to demonstrate key concepts. All chapters conclude with a glossary, review questions and suggestions for further reading.

Laatst gewijzigd:11 februari 2020 15:47

Meer nieuws

 • 01 juli 2020

  Gratamaprijs 2020 voor Ymkje Anna de Vries

  De Gratama Wetenschapsprijs 2020 is toegekend aan dr. Ymkje Anna de Vries, verbonden aan de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen van de RUG. Zij is opgeleid in de neuro-, klinische en psychosociale wetenschappen, aan drie Groningse...

 • 30 juni 2020

  Minder gezondheidsachterstand Groningers met meervoudige bevingsschade

  Minder gezondheidsachterstand Groningers met meervoudige bevingsschade

 • 23 juni 2020

  Rouwen terwijl je slaapt?

  Mensen die een dierbare hebben verloren en langdurige psychische klachten hiervan ondervinden, blijken ook vaker last van ernstige slaapproblemen te hebben. Zo blijkt uit onderzoek van Marike Lancel (bijzonder hoogleraar slaap en psychopathologie),...