Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Fenghui Xiong (IB&M) is de 25.000ste student aan de RUG en krijgt een laptop

06 november 2008
Rector magnificus Frans Zwarts verwelkomt 25.000ste student Fenghui Xiong
Rector magnificus Frans Zwarts verwelkomt 25.000ste student Fenghui Xiong

De Rijksuniversiteit Groningen heeft dit jaar meer studenten dan ooit. Deze week ontving Fenghui Xiong van de FEB als welkomstcadeau een laptop uit handen van rector magnificus prof. dr. Frans Zwarts. De studente International Financial Management is de 25.000ste student die werd ingeschreven. 

Op de officiële peildatum 1 oktober bedroeg het totaal aantal geregistreerde studenten 26.808. Dat is 4,6 procent meer dan vorig jaar. De groei van het aantal nieuwe inschrijvingen komt vooral van studenten die beginnen aan de propedeuse (6,1 procent). Het aantal studenten dat begint aan schakelprogramma en het aantal zij-instromers blijft nagenoeg gelijk.

Fenghui Xiong komt uit Shanghai, China en volgt de International Financial Management specialisatie van de master International Business & Mangement. IFM is een double degree programma met de universiteit Uppsala, de Zweedse universiteit waarmee de RUG in een strategische alliantie samenwerkt.

Fenghui: "Ik koos voor Groningen, omdat ik internationale ervaring wilde opdoen en andere studenten vertelden dat het een mooie stad was en een goede universiteit. Dat gaf uiteindelijk de doorslag: de reputatie van de universiteit. Ik ben hier nu sinds september en ik had nooit gedacht dat ik zoveel kon leren in zo’n korte tijd. Bovendien is hier in Groningen geen grote Chinese gemeenschap, dus kom ik sneller in contact met buitenlanders. Dat wil ik graag. Groningen is rustig en vriendelijk. De IFM specialisatie heb ik gekozen omdat internationale financiën me interesseren. Er gebeurt veel in de financiële wereld van China, dus ik denk dat er veel werk te vinden is."

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:52

Meer nieuws