Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

VIDEO - Open college kredietcrisis: hoe zit het en wat kunnen we nog verwachten?

14 oktober 2008
Crisis
Crisis

Prof.dr. Elmer Sterken, hoogleraar en decaan Faculteit Economie en Bedrijfskunde

De kranten staan bol over de kredietcrisis, de lezer wordt bestookt met flarden informatie. Maar wat zijn nu de economische mechanismen achter deze crisis? Hoe ging het bij eerdere economische crises in de (recente) geschiedenis. En wellicht de belangrijkste vraag voor nu: wat kunnen we verwachten over het verdere verloop?

Econoom Elmer Sterken hield vandaag een open college over deze onderwerpen, toegankelijk voor: studenten, alumni, medewerkers en andere geïnteresseerden. Na de presentatie was er gelegenheid tot het stellen van vragen.

De video-opname
De presentatie


Datum:
donderdag 16 oktober
Tijd: 12.00 - 13.30 uur
Plaats: Collegezaal 0015, Zernike Gebouw (gebouw J), Zernike Complex.
Voertaal: Engels
Informatie: www.rug.nl/staff/e.sterken

Zie ook: "Het kapitalisme zal van karakter veranderen" (Sterken in Dagblad van het Noorden)

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:52
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 16 januari 2019

  Een bonuskaart voor hartpatiënten

  Zoveel mogelijk wasmiddel en ketchup verkopen is niet langer de heilige graal in marketing, stelt hoogleraar Tammo Bijmolt. Zo werkt hij mee aan een spaarprogramma dat hart- en vaatpatiënten moet stimuleren tot medicijnentrouw en gezond gedrag. ‘Onderzoek...

 • 15 januari 2019

  Resultaatgerichte aansturing in de publieke sector verhoogt motivatie én prestaties

  Het gebruik van resultaten bij de aansturing van medewerkers heeft ook in de publieke sector positieve effecten. Zogenoemde resultatenaansturing verhoogt de extrinsieke motivatie van medewerkers en leidt tot betere prestaties van de afdeling. Dat concluderen...

 • 10 januari 2019

  Gemeentelijke woonlasten stijgen fors door hogere afvalstoffenbelasting

  De gemeentelijke woonlasten stijgen dit jaar flink meer dan voorgaande jaren. Huurders betalen 5,4 procent meer, eigenaar-bewoners 4,3 procent. De stijging wordt veroorzaakt doordat de landelijke overheid de afvalstoffenbelasting met 139 procent verhoogt...