Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

'Maak strafvermindering bij levenslang mogelijk'

12 september 2008

Het net opgerichte forum ’Humane tenuitvoerlegging van de levenslange gevangenisstraf’ is bezorgd over het levenslang opsluiten van mensen zonder hun enig perspectief op vrijlating te bieden. 'Dan kun je net zo goed de doodstraf weer invoeren', zegt Wiene van Hattum, juriste aan de Rijksuniversiteit Groningen en initiatiefneemster.

Onder de deskundigen verenigd in het forum zijn Geert Knigge, advocaat-generaal bij de Hoge Raad en Dick Raes, hoogleraar forensische psychiatrie aan de Vrije Universiteit Amsterdam en de Rijksuniversiteit Groningen. Ook strafpleiter Willem Anker heeft zich aangesloten bij het collectief.

In dagblad Trouw verscheen een artikel over dit onderwerp op 20 augustus 2008.

Zie ook: DAG, De Staatscourant, Nederlands Dagblad, Volkskrant, NRC Handelsblad, NOS Journaal, AD, Margriet, RTV Noord. Via zoekmachines zijn nog vele andere berichten en reacties te vinden.

Laatst gewijzigd:09 mei 2023 14:41

Meer nieuws