Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Rob Alessie hoogleraar Micro-econometrics

11 september 2008
Prof. Rob Alessie
Prof. Rob Alessie

Prof.dr. Rob Alessie is per 1 september 2008 benoemd tot hoogleraar aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde. Hij bekleedt de nieuwe leerstoel Micro-econometrics. Micro-econometrics is de discipline die empirisch onderzoek doet naar micro-economische vraagstukken.

Alessie is gespecialiseerd in onderzoek naar de economische problemen van de vergrijzing, een onderwerp met hoge maatschappelijke en politieke relevantie. Hij is actief binnen Netspar, een nationaal netwerk dat zich bezighoudt met de problematiek van vergrijzing en pensioenen. Namens Netspar coördineert hij onder meer het onderzoek binnen het volgende thema: “Pensions, savings, and retirement decisions”.

Prof.dr. R.J.M. (Rob) Alessie is cum laude afgestudeerd in de econometrie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij promoveerde in 1994 op empirische studies over consumentengedrag, een onderwerp uit de toegepaste econometrie. Vervolgens werkte hij  als universitair hoofddocent aan de Vrije Universiteit te Amsterdam en, tot voor kort, als hoogleraar aan de Universiteit Utrecht. Alessie heeft daarnaast bij diverse  wetenschappelijke instellingen gewerkt, zoals Center in Tilburg, University College London, CREST-INSEE in Parijs, ICER in Turijn en het European University Institute in Florence. Daarnaast is hij momenteel lid van het redactiecomité van het Nederlandse wetenschappelijke tijdschrift De Economist.

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:52

Meer nieuws