Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Harry Garretsen benoemd tot hoogleraar International economics and business

02 september 2008
Prof.dr. Harry Garretsen
Prof.dr. Harry Garretsen

Harry Garretsen is per 1 september 2008 benoemd tot hoogleraar aan de faculteit Economie en Bedrijfskunde. Hij bekleedt de leerstoel International economics and business. Garretsens specialisme ligt op het gebied van de internationale economie, economische geografie en multinationals.
Hij mengt zich geregeld in de publieke discussie over de voor- en nadelen van globalisering door middel van artikelen in bijvoorbeeld Vrij Nederland, de Groene Amsterdammer en NRC Handelsblad. Zijn streven niet alleen voor vakgenoten actief te zijn, blijkt ook uit zijn rol als ‘co-auteur’ van twee tv-documentaires over economie voor VPRO’s Noorderlicht en uit zijn redactielidmaatschap van het nieuwe online discussieforum voor economen, Me Judice.

Curriculum vitae
J.H. (Harry) Garretsen (1962) is cum laude afgestudeerd in de economie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij promoveerde in 1991 bij Simon Kuipers op een proefschrift over de micro-fundering van de macro-economie. Na een korte periode als universitair docent aan de RUG, werkte hij als senior-beleidsmedewerker bij de afdeling monetair en economisch beleid van de Nederlandsche Bank, als hoogleraar economische theorie en economisch beleid aan de Radboud Universiteit Nijmegen en, tot voor kort, als hoogleraar internationale economie aan de Universiteit Utrecht.

Als gastonderzoeker verbleef hij o.a. op de universiteiten van Yale, Princeton en München en thans is hij als gastonderzoeker verbonden aan de universiteit van Cambridge. Als (gast)redactielid is hij verbonden (geweest) aan diverse internationale tijdschriften. Garretsen is daarnaast onder meer actief bij het Centraal Planbureau en plaatsvervangend kroonlid van de Sociaal Economische Raad, een belangrijk adviesorgaan van de regering.

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:52
View this page in: English

Meer nieuws