Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Elmer Sterken nieuwe decaan Faculteit Economie en Bedrijfskunde

02 juli 2008
Prof. Elmer Sterken
Prof. Elmer Sterken

Prof.dr. Elmer Sterken wordt de nieuwe decaan bij de Faculteit Economie en Bedrijfskunde, als opvolger van prof.dr. Henk Sol. De ingangsdatum is 1 september 2008 en de benoemingstermijn is vijf jaar.

Met de benoeming van Sterken, de huidige vice-decaan, wordt het aantal leden van het faculteitsbestuur teruggebracht tot vier personen. Naast Sterken zijn dat Teun van Duinen, Kees Praagman en Frans Rutten. De portefeuilleverdeling binnen het faculteitsbestuur wordt binnenkort bekend gemaakt.  

Elmer Sterken (Apeldoorn, 1961) is sinds 1994 hoogleraar Monetaire economie. Hij studeerde econometrie in Groningen en promoveerde in 1990 aan de RUG in de economie. Daarna werd hij UD en UHD in de macroeconomie en sinds 1994 hoogleraar. Daarnaast was hij onder andere visiting professor aan universiteiten in München, Kobe en Atlanta. Sterken is tevens directeur van the Netherlands Network of Business Economics en adviseur bij Effectenbank Stroeve N.V., Amsterdam.  

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:52
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws