Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Regiotram Groningen

09 juni 2008
Groningen in 3D
Groningen in 3D
Het HPC/V is door het projectburo Regiotram gevraagd om een 3d visualisatie te maken van een aantal mogelijk tracees voor de nog aan te leggen tram. De tram is nodig om de toenemende stroom forensen aan te kunnen (In eerste instantie gaat het hierbij om de verbinding tussen het hoofdstation en het universiteitsterrein. Om de invloed van de omgeving zichtbaar te maken is de hele stad Groningen in 3D nagebouwd.
Tram in de Eikenlaan
Tram in de Eikenlaan
Het model is getoond aan leden van de gemeenteraad en het provinciebestuur. Van 6 t/m 8 juni 2008 is de simulatie vertoond tijdens een voorlichtingsmanifistatie in de Martini kerk. Vele honderden mensen hebben toen met een stereobril op de verschillende tracees met hun voor- en nadelen in 3D kunnen ervaren. Dit leidde soms tot zeer goed discussies, met vragen als "is dat niet wat smal voor een tram" of "en waar moeten de fietsers dan heen".
Uiteindelijk heeft een ander bedrijfje ons model genomen en daar ook een versie van gemaakt voor op het web. Deze versie werkt helaas alleen met Internet Explorer, en het kan even duren voordat alle data geladen is. De website is te vinden op http://www.3d.groningen.nl/

Laatst gewijzigd:17 januari 2017 10:07

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Toegangscontrole Universiteitsbibliotheek Binnenstad

  In november worden de toegangspoortjes in de Universiteitsbibliotheek Binnenstad getest. Als deze test naar tevredenheid verloopt, worden de poortjes definitief in gebruik genomen.

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...