Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Regiotram Groningen

09 juni 2008
Groningen in 3D
Groningen in 3D
Het HPC/V is door het projectburo Regiotram gevraagd om een 3d visualisatie te maken van een aantal mogelijk tracees voor de nog aan te leggen tram. De tram is nodig om de toenemende stroom forensen aan te kunnen (In eerste instantie gaat het hierbij om de verbinding tussen het hoofdstation en het universiteitsterrein. Om de invloed van de omgeving zichtbaar te maken is de hele stad Groningen in 3D nagebouwd.
Tram in de Eikenlaan
Tram in de Eikenlaan
Het model is getoond aan leden van de gemeenteraad en het provinciebestuur. Van 6 t/m 8 juni 2008 is de simulatie vertoond tijdens een voorlichtingsmanifistatie in de Martini kerk. Vele honderden mensen hebben toen met een stereobril op de verschillende tracees met hun voor- en nadelen in 3D kunnen ervaren. Dit leidde soms tot zeer goed discussies, met vragen als "is dat niet wat smal voor een tram" of "en waar moeten de fietsers dan heen".
Uiteindelijk heeft een ander bedrijfje ons model genomen en daar ook een versie van gemaakt voor op het web. Deze versie werkt helaas alleen met Internet Explorer, en het kan even duren voordat alle data geladen is. De website is te vinden op http://www.3d.groningen.nl/

Laatst gewijzigd:17 januari 2017 10:07
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....