Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Directeur Nijland van FC Groningen geeft Gastcollege Sporteconomie

29 mei 2008
Directeur Nijland
Directeur Nijland

Hans Nijland, directeur van FC Groningen heeft vandaag een gastcollege gegeven voor het vak sporteconomie van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde. Nijland besprak de ontwikkeling van FC Groningen vanaf de degradatie van de club in het voorjaar van 1998 tot nu, waarbij hij met name in ging op de moeilijke eerste periode en de afgelopen jaren, waarin de club een nieuw stadion betrok en steevast eindigde in de subtop.


Docent Ruud Koning: "Bij het vak sporteconomie leren studenten dat sport meer is dan emotie alleen. Economische argumenten verklaren veel zaken die je in de sportwereld ziet. Ik heb Hans Nijland voor een gastcollege uitgenodigd omdat het voor studenten waardevol is dat ze ook eens van iemand uit de praktijk horen wat het belang is van een goede bestuursstructuur.

Zo benadrukte directeur Nijland in het college dat ook betaald-voetbalorganisaties (BVO's) die structuur goed op orde moeten hebben. FC Groningen kende bijvoorbeeld eind jaren '80, begin jaren '90 veel sportieve successen, maar de organisatie groeide niet mee. De negatieve nasleep van de bestuurlijke en financiële onduidelijkheid FC Groningen nog jarenlang achtervolgd. Dit geeft wel aan dat voetbalclubs te complex zijn om in de avonduren er even bij te besturen. Gastdocent Nijlands centrale boodschap voor de studenten sporteconomie was: 'Doe waar je goed in bent'. En dat heeft bij FC Groningen inderdaad tot succes geleid."

Studenten bij het vak sporteconomie
Studenten bij het vak sporteconomie
Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:52
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 19 september 2018

  Studenten RUG helpen leerlingen met toekomst stadslogistiek

  Bij het project Web Expeditie hebben leerlingen van verschillende scholen in het primair en voortgezet onderwijs onder leiding van studenten van de RUG gewerkt aan de toekomst van de stadslogistiek. De leerlingen zochten in een project van drie maanden...

 • 11 september 2018

  Als online consument switcht van smartphone naar pc is de aankoop nabij

  De smartphone speelt een niet te onderschatten rol bij ons online shoppen. Veel consumenten beginnen hun zoektocht op een telefoon of tablet, raken overtuigd van een product en stappen daarna over naar een minder mobiel apparaat (zoals pc of laptop)...

 • 05 september 2018

  Broedplaats voor slimme technologie

  ‘Samenwerking tussen De Hanzehogeschool, Rijksuniversiteit Groningen, het UMCG en industrie op het gebied van slimme technologie leidt tot innovatie en nieuwe bedrijvigheid.’ Dat zegt Hugo Velthuijsen, directeur van het Marion van Os Centrum voor Ondernemerschap...