Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Webcast prof. Jepma: over zin en onzin van biobrandstoffen

20 mei 2008



De goedkoop winbare olie raakt op. Welke alternatieven zijn er? De Europese Unie zet hoog in op biobrandstoffen. In 2010 moet 5.75% van de diesel bestaan uit biobrandstoffen.

Hoogleraar Duurzaamheid en Energie Catrinus Jepma is tegen het vastleggen van die kwantificering. Dat wekt speculatie in de hand, omdat precies uitgerekend kan worden wat de gevraagde hoeveelheid biobrandstoffen zal zijn. Streefcijfers zouden een betere oplossing zijn. Bovendien zouden andere brandstoffen als aardgas in de mobiliteitssector moet worden overwogen.

Zijn stelling is: Eisen dat 5.75% van de Europese brandstof in 2010 bio is, is te rigide. De Europese Unie moet de markt meer vrijheden geven.

Ben je het hier wel of niet mee eens? Bekijk bovenstaande film, ga naar www.rug.nl/kennisdebat/ en geef je mening!

Laatst gewijzigd:25 oktober 2019 10:39
View this page in: English

Meer nieuws

  • 12 april 2024

    Oratie Corine Noordhoff: Future ready retail

    Tijdens haar oratie zal Corine Noordhoff inzichten verschaffen in de fundamentele elementen om te overleven en je bedrijf aan te passen in de retailsector. Noordhoffs oratie vindt plaats op vrijdag 19 april 2024, 16:15 – 17:00, in de aula van het...

  • 09 april 2024

    New issue FEB Research Newsletter

    We are proud to present the spring 2024 edition of the FEB Research Newsletter.

  • 08 april 2024

    Nieuwe essayreeks: Duurzaamheidsverslaggeving na de CSRD

    De eerste editie is uit van de gratis essayreeks van UGBS over duurzaamheidsverslaggeving sinds de CSRD. Met tips voor ondernemers. Abonneer om op de hoogte te blijven van nieuwe edities.