Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Prestigieuze Keetje Hodshon Prijs voor Groningse theoloog

26 maart 2008

Hij onderzocht astrologische en fysiognomische manuscripten uit Qumran. Deze teksten verbinden astrologische zaken, de fysieke kenmerken van mensen en hun toekomstig lot volgens een wereldbeeld van kosmische verbanden. Popović vergeleek de Qumranteksten met Babylonische, Grieks-Romeinse en andere Joodse teksten. Hij toonde daarbij aan dat het vroege Jodendom in contact stond met ontwikkelingen in de wetenschap buiten de Joodse cultuurkring, in het bijzonder met de Babylonische en Hellenistische wetenschap.    

Popović

De Keetje Hodshon prijs op het gebied van wijsbegeerte/godgeleerdheid wordt één keer in de vier jaar aan een jonge excellente onderzoeker uitgereikt. Vroegere prijsdragers op dit gebied waren Wim Drees en Lodi Nauta. Op het gebied van de literatuur- en historische wetenschappen werd de prijs onder andere aan Frits van Oostrom en Willem Frijhoff toegekend. De prijsuitreiking zal op 20 juni a.s. in Haarlem plaatsvinden.

Voor meer informatie:

websites: Dr. Mladen Popović, Qumran Instituut

e-mail: m.popovic@rug.nl

Laatst gewijzigd:07 juni 2016 15:12
printView this page in: English

Meer nieuws