Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Prestigieuze Keetje Hodshon Prijs voor Groningse theoloog

26 maart 2008

Hij onderzocht astrologische en fysiognomische manuscripten uit Qumran. Deze teksten verbinden astrologische zaken, de fysieke kenmerken van mensen en hun toekomstig lot volgens een wereldbeeld van kosmische verbanden. Popović vergeleek de Qumranteksten met Babylonische, Grieks-Romeinse en andere Joodse teksten. Hij toonde daarbij aan dat het vroege Jodendom in contact stond met ontwikkelingen in de wetenschap buiten de Joodse cultuurkring, in het bijzonder met de Babylonische en Hellenistische wetenschap.    

Popović

De Keetje Hodshon prijs op het gebied van wijsbegeerte/godgeleerdheid wordt één keer in de vier jaar aan een jonge excellente onderzoeker uitgereikt. Vroegere prijsdragers op dit gebied waren Wim Drees en Lodi Nauta. Op het gebied van de literatuur- en historische wetenschappen werd de prijs onder andere aan Frits van Oostrom en Willem Frijhoff toegekend. De prijsuitreiking zal op 20 juni a.s. in Haarlem plaatsvinden.

Voor meer informatie:

websites: Dr. Mladen Popović, Qumran Instituut

e-mail: m.popovic@rug.nl

Laatst gewijzigd:07 juni 2016 15:12

Meer nieuws

 • 18 september 2018

  Swingend veldwerk in Haagse migrantenkerken

  Wie er oog voor heeft, vindt honderden migrantenkerken in ons land, vooral in de grote steden. Antropologisch gezien werelden op zichzelf. Hoe gaat men daar om met thema’s als gezondheid, seksualiteit, veiligheid? Wilde verhalen doen soms de ronde....

 • 10 september 2018

  Nieuwe Gerardus van der Leeuw Fellow Rosalind Hackett

  Prof. dr. Rosalind I.J. Hackett zal van augustus tot december 2018 als derde Gerardus van der Leeuw Fellow werkzaam zijn aan de Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap van de Rijksuniversiteit Groningen.

 • 05 september 2018

  Dr. Andrew Irving Docent van het Jaar Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap

  In de Doopsgezinde Kerk te Groningen werd op woensdag 5 september 2018, traditiegetrouw tijdens de opening van het academisch jaar van de faculteit, de uitslag bekend gemaakt van de verkiezing Docent van het Jaar 2018 van de faculteit Godgleerdheid...