Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Scriptieprijzen FEB voor Menne Mennes, Auke Molendijk en Martin Neef

07 januari 2008

De FEB scriptieprijzen 2007 zijn bekendgemaakt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde (FEB) op maandag 7 januari. De economics scriptieprijs is gewonnen door Menne Mennes en de business scriptieprijs door Auke Molendijk en Martin Neef. De winnaars zijn door de jury verkozen uit de 20 scripties met de hoogste cijfers uit het collegejaar 2006-2007 (MSc en doctoraal, economics en business).

 

Molendijk en Neef
Molendijk en Neef

De scriptieprijzen zijn een voortzetting van de 'FBK/BRUG scriptieprijs' die vóór de fusie tussen de faculteiten economie en bedrijfskunde jaarlijks werd uitgereikt aan de auteur van de beste bedrijfskundescriptie. Vanaf heden zullen jaarlijks twee scripties beloond worden met een geldbedrag van € 1.000,-. Het doel van de scriptieprijzen is het verhogen van het niveau van de scripties aan de FEB. De winnaars gaan een presentatie verzorgen aan derdejaarsstudenten van respectievelijk de business en economics opleidingen.

 

Economics prijs

Student Economics Menne Mennes won de prijs voor zijn scriptie: 'Hedging interaction under last uncertainty: does a firm's need to hedge increase with the extent of hedging in the industry?' De economics jury (bestaande uit prof. Ruud Koning en prof. Elmer Sterken) beoordeelde de scriptie als origineel en relevant, met een zeer duidelijke onderzoeksvraag en innovatief gebruik van de literatuur. De scriptie heeft een solide theoretische basis en de goede conclusies zijn helder geschreven. Mennes kon vanwege een verblijf in het buitenland de prijs niet persoonlijk in ontvangst nemen.

 

Business prijs

Marketing studenten Auke Molendijk en Martin Neef vielen in de prijzen met hun gezamenlijke scriptie: 'De invloed van marketing in organisaties. Kwantitatief onderzoek naar de stand van zaken van de invloed van marketing in Nederland'. Volgens de jury (decaan prof. Henk Sol en dr. Wander Jager) is de onderzoeksvraag zeer relevant en is de scriptie een grote wetenschappelijke en pragmatische bijdrage. Het onderzoek is sterk verankerd in de literatuur en het analytische gedeelte is sterk georganiseerd.

 

Nadere informatie

-Menne Mennes: m.c.mennes@hotmail.com
-Auke Molendijk: aukesytse@gmail.com
-Martin Neef: martinneef@gmail.com
-Afdeling Communicatie FEB, tel. 050 363 3741

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:52
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 16 april 2018

  Dr. Nancy Kamp-Roelands RA MA van EY nieuwe hoogleraar Accountancy

  Kamp-Roelands beschikt over de unieke combinatie van ervaring met grote (multinationale) ondernemingen, (inter)nationale standaardisering (verslaggeving en controle), academisch onderzoek en een groot netwerk in organisaties op het gebied van duurzame...

 • 12 april 2018

  Two new round tables at 41st International IAEE Energy conference

  The round tables during the 41st International IAEE Energy conference offer a unique opportunity for academics, policy makers, consultants and representatives from energy business to meet and discuss various relevant energy related topics. Lees meer...

 • 10 april 2018

  Campagne energieonderwijs van start: Choose wisely, follow energy

  Deze week lanceren Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en de New Energy Coalition (NEC) een gezamenlijke wervingscampagne voor energiestudenten. De campagne wijst studenten op de al aanwezige studieroutes op het gebied van energie...