Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Dietzenbacher receives KNAW grant for cooperation with Chinese Academy

15 mei 2007
Erik Dietzenbacher
Erik Dietzenbacher

The cooperation between our faculties and the Graduate University and Academy of Mathematics and Systems Science of the Chinese Academy of Sciences (CAS) in Beijing, PR China will be further strengthened.

The Royal Netherlands Academy of Arts and Sciences (KNAW) and the Chinese Academy of Sciences have granted a subsidy to the project Studies in the Structure of the Chinese Economy by Erik Dietzenbacher (Faculty of Economics in Groningen) and Prof. Chen Xikang and Prof. Tong Rencheng (CAS in Beijing).

This June, Dietzenbacher will visit Beijing to teach a course on Input Output Economics and Dr. Yang Cuihong (CAS) will come to Groningen for a period of 5 months to work together with researchers from the European Network for Input-Output Studies (EUNIOS) at the University of Groningen (RUG).

The researchers also aim at organising the 2nd Sino-Netherlands workshop on Input Output Techniques to be held in Beijing in October 2008.

Furthermore, PhD student Pei Jiansuo (from CAS) will join the team per September 1. He will receive a so-called Bernoulli scholarship provided by the RUG.

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:51
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Als online consument switcht van smartphone naar pc is de aankoop nabij

  De smartphone speelt een niet te onderschatten rol bij ons online shoppen. Veel consumenten beginnen hun zoektocht op een telefoon of tablet, raken overtuigd van een product en stappen daarna over naar een minder mobiel apparaat (zoals pc of laptop)...

 • 05 september 2018

  Broedplaats voor slimme technologie

  ‘Samenwerking tussen De Hanzehogeschool, Rijksuniversiteit Groningen, het UMCG en industrie op het gebied van slimme technologie leidt tot innovatie en nieuwe bedrijvigheid.’ Dat zegt Hugo Velthuijsen, directeur van het Marion van Os Centrum voor Ondernemerschap...

 • 17 augustus 2018

  Lokale Lasten Calculator maakt vergelijken belastingen eenvoudig

  Voor het eerst kan iedere Nederlander zonder moeite zien hoeveel hij of zij moet betalen aan gemeente, provincie en waterschap. Vandaag presenteert het Centrum voor Onderzoek van de Economie van Lagere Overheden (COELO) van de Rijksuniversiteit Groningen...