Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Groningse Bedrijfskundeopleidingen geheraccrediteerd

11 januari 2007

De Faculteit Bedrijfskunde heeft deze week officieel bericht ontvangen van de NVAO (Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie) dat zij de positieve conclusies van de visitatiecommissie heeft overgenomen en heeft besloten alle (initiële) opleidingen van Bedrijfskunde voor de periode 2008-2014 te heraccrediteren.

Op 31 december 2007 loopt de accreditatie van alle bedrijfskundeopleidingen in Nederland af. Vandaar dat in het najaar van 2005 een heraccreditatieprocedure in gang is gezet door de NVAO. De QANU, een onafhankelijke organisatie voor de beoordeling van wetenschappelijk onderwijs en onderzoek, heeft in het voorjaar van 2006 namens de NVAO alle Bachelor- en Masteropleidingen van de Faculteit Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen beoordeeld.

 

Zonder voorbehoud tevreden

De commissie die de beoordeling uitvoerde was, zonder voorbehoud, tevreden over de kwaliteit van de Groningse opleidingen. Dit geldt zowel voor de inhoud van de opleidingen als voor de studentenvoorzieningen en de eigen kwaliteitsbewaking. Met deze positieve uitslag ziet de Faculteit haar talrijke inspanningen voor verbetering van de afgelopen jaren beloond.

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:51
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 16 januari 2019

  Een bonuskaart voor hartpatiënten

  Zoveel mogelijk wasmiddel en ketchup verkopen is niet langer de heilige graal in marketing, stelt hoogleraar Tammo Bijmolt. Zo werkt hij mee aan een spaarprogramma dat hart- en vaatpatiënten moet stimuleren tot medicijnentrouw en gezond gedrag. ‘Onderzoek...

 • 15 januari 2019

  Resultaatgerichte aansturing in de publieke sector verhoogt motivatie én prestaties

  Het gebruik van resultaten bij de aansturing van medewerkers heeft ook in de publieke sector positieve effecten. Zogenoemde resultatenaansturing verhoogt de extrinsieke motivatie van medewerkers en leidt tot betere prestaties van de afdeling. Dat concluderen...

 • 10 januari 2019

  Gemeentelijke woonlasten stijgen fors door hogere afvalstoffenbelasting

  De gemeentelijke woonlasten stijgen dit jaar flink meer dan voorgaande jaren. Huurders betalen 5,4 procent meer, eigenaar-bewoners 4,3 procent. De stijging wordt veroorzaakt doordat de landelijke overheid de afvalstoffenbelasting met 139 procent verhoogt...