Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Introductiecursus Moleculaire Visualisatie

15 november 2006
VMD in de Reality Cube
VMD in de Reality Cube

Op 15 november 2006 organiseerde het HPC/V de eerste editie van de cursus 'Moleculaire Visualisatie'. Eenentwintig geïnteresseerde chemici van diverse afdelingen binnen de RuG leerden de ins en outs van het visualiseren van moleculen met de programma's PyMOL en VMD.
Na een algemene introductie over 3D-visualisatie werden beide pakketen uitgebreid onder de loep genomen. In het 'hands on'-deel gingen de cursisten zelf met PyMOL en VMD aan de slag op PC's, waarna de gemaakte modellen werden bekeken in de Reality Cube en het Reality Theatre.


In de toekomst zal deze cursus waarschijnlijk herhaald worden. Wilt u op de hoogte gehouden worden als deze cursus nogmaals gegeven wordt? Geef uw naam door via dit formulier.

Meer informatie over de mogelijkheden voor moleculaire visualisatie bij het HPC/V...

Laatst gewijzigd:23 januari 2017 15:28
printView this page in: English

Meer nieuws