Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Promotie: 'Mens en organisatie'

23 november 2006

Multi-Agent Simulatie is een methode voor het bestuderen en begrijpen van menselijk gedrag in organisaties. Het doel van het onderzoek van Martin Helmhout is het ontwerpen en implementeren van een dergelijk simulatiemodel. In zijn studie gaat het er vooral om een relatie te leggen tussen gedrag van individuen (microniveau) die een organisatie vormen en het gedrag van de organisatie als geheel (macroniveau).

M. Helmhout
M. Helmhout


Curriculum vitae

Martin Helmhout studeerde Technische Bedrijfskunde in Groningen. Het onderzoek werd uitgevoerd bij de afdeling Kennismanagement. Helmhout promoveert op 30 november 2006 (13.15 uur) tot doctor in de bedrijfskunde bij prof.dr. H.W.M. Gazendam en prof.dr. R.J. Jorna. De titel van het proefschrift luidt: The social cognitive actor: A multi-actor simulation of organisations.


Informatie
J.M. Helmhout, tel. (050)363 33 72, e-mail: j.m.helmhout@rug.nl (werk)

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:50

Meer nieuws

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...

 • 08 oktober 2018

  Morele oordelen over mensen met overgewicht funest voor hun motivatie gezonder te leven

  Mensen met overgewicht en obesitas hebben te maken met allerlei negatieve vooroordelen. Vooral morele veroordelingen van mensen met overgewicht en obesitas blijken enorm schadelijk voor hun motivatie om gezonder te eten en meer te bewegen. Dat concluderen...

 • 02 oktober 2018

  Young Academy Groningen verwelkomt acht nieuwe leden

  De Young Academy Groningen (YAG) heeft acht nieuwe leden benoemd uit verschillende vakgebieden van deRijksuniversiteit Groningen.Dr. Laura Bringmann, dr. Jan Willem Bolderdijk, dr. Nanna Hilton, dr. Tina Kretschmer, dr.Jocelien Olivier, dr. Saskia Peels,...