Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Promotie: 'Mens en organisatie'

23 november 2006

Multi-Agent Simulatie is een methode voor het bestuderen en begrijpen van menselijk gedrag in organisaties. Het doel van het onderzoek van Martin Helmhout is het ontwerpen en implementeren van een dergelijk simulatiemodel. In zijn studie gaat het er vooral om een relatie te leggen tussen gedrag van individuen (microniveau) die een organisatie vormen en het gedrag van de organisatie als geheel (macroniveau).

M. Helmhout
M. Helmhout


Curriculum vitae

Martin Helmhout studeerde Technische Bedrijfskunde in Groningen. Het onderzoek werd uitgevoerd bij de afdeling Kennismanagement. Helmhout promoveert op 30 november 2006 (13.15 uur) tot doctor in de bedrijfskunde bij prof.dr. H.W.M. Gazendam en prof.dr. R.J. Jorna. De titel van het proefschrift luidt: The social cognitive actor: A multi-actor simulation of organisations.


Informatie
J.M. Helmhout, tel. (050)363 33 72, e-mail: j.m.helmhout@rug.nl (werk)

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:50
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws