Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Promotie: 'Mens en organisatie'

23 november 2006

Multi-Agent Simulatie is een methode voor het bestuderen en begrijpen van menselijk gedrag in organisaties. Het doel van het onderzoek van Martin Helmhout is het ontwerpen en implementeren van een dergelijk simulatiemodel. In zijn studie gaat het er vooral om een relatie te leggen tussen gedrag van individuen (microniveau) die een organisatie vormen en het gedrag van de organisatie als geheel (macroniveau).

M. Helmhout
M. Helmhout


Curriculum vitae

Martin Helmhout studeerde Technische Bedrijfskunde in Groningen. Het onderzoek werd uitgevoerd bij de afdeling Kennismanagement. Helmhout promoveert op 30 november 2006 (13.15 uur) tot doctor in de bedrijfskunde bij prof.dr. H.W.M. Gazendam en prof.dr. R.J. Jorna. De titel van het proefschrift luidt: The social cognitive actor: A multi-actor simulation of organisations.


Informatie
J.M. Helmhout, tel. (050)363 33 72, e-mail: j.m.helmhout@rug.nl (werk)

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:50
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 16 januari 2019

  Een bonuskaart voor hartpatiënten

  Zoveel mogelijk wasmiddel en ketchup verkopen is niet langer de heilige graal in marketing, stelt hoogleraar Tammo Bijmolt. Zo werkt hij mee aan een spaarprogramma dat hart- en vaatpatiënten moet stimuleren tot medicijnentrouw en gezond gedrag. ‘Onderzoek...

 • 15 januari 2019

  Resultaatgerichte aansturing in de publieke sector verhoogt motivatie én prestaties

  Het gebruik van resultaten bij de aansturing van medewerkers heeft ook in de publieke sector positieve effecten. Zogenoemde resultatenaansturing verhoogt de extrinsieke motivatie van medewerkers en leidt tot betere prestaties van de afdeling. Dat concluderen...

 • 10 januari 2019

  Gemeentelijke woonlasten stijgen fors door hogere afvalstoffenbelasting

  De gemeentelijke woonlasten stijgen dit jaar flink meer dan voorgaande jaren. Huurders betalen 5,4 procent meer, eigenaar-bewoners 4,3 procent. De stijging wordt veroorzaakt doordat de landelijke overheid de afvalstoffenbelasting met 139 procent verhoogt...