Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Prof. Leeflang benoemd in 'Smart Mix' adviescommissie voor NWO en Economische Zaken

02 oktober 2006
Prof. Leeflang
Prof. Leeflang

Hoogleraar marketing Peter Leeflang is benoemd in de landelijke adviescommissie Smart Mix. Smart Mix is een subsidieprogramma van NWO en het Ministerie van Economische Zaken. Er wordt jaarlijks 100 miljoen euro beschikbaar gesteld voor innovatief onderzoek waarin kennisinstellingen samenwerken met bedrijven en/of maatschappelijke organisaties. De onafhankelijk Smart Mix adviescommissie selecteert de aanvragen die in aanmerking komen voor subsidie.

Leeflang is gevraagd als economisch expert in de adviescommissie die is samengesteld met experts uit verschillende wetenschappelijke disciplines en het bedrijfsleven. "Het is een mooie maar grote klus", aldus Leeflang. "Er liggen 170 voorstellen ter beoordeling. Overigens zie ik daartussen helaas niet heel veel projecten waar onze faculteiten bij betrokken zijn. Dat zullen er volgend jaar hopelijk meer zijn."

Uit de vooraanmeldingen (er is voor bijna vier miljard subsidie aangevraagd) maakt de commissie een voorselectie. Deze consortia krijgen vervolgens een uitnodiging om binnen twee maanden een uitgewerkt voorstel in te indienen. Onder de projectvoorstellen die daaruit worden geselecteerd, wordt de 100 miljoen euro verdeeld. In het voorjaar maakt de adviescommissie bekend welke dat zijn.

Smart Mix
Het programma Smart Mix is opgezet om te zorgen dat de talloze excellente onderzoekers en ondernemers in Nederland de handen ineenslaan, samen met sociaal maatschappelijke en culturele organisaties. Een slimme bundeling van kennis en toepassing biedt volgens Smart Mix de beste kansen voor het ontwikkelen van innovatieve producten, diensten en processen.

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:50
View this page in: English

Meer nieuws

  • 19 april 2024

    Nieuwe scriptieprijs voor masterstudenten Economie en Bedrijfskunde

    Hoe kunnen we economie en bedrijfskunde studenten prikkelen om in hun masterscriptie aandacht te besteden aan belangrijke maatschappelijke uitdagingen? De 14 Nederlandse faculteiten economie en bedrijfskunde, verenigd in het Decanenberaad Economie...

  • 18 april 2024

    Ward Romeijnders appointed as Professor of Optimization under Uncertainty

    The Faculty of Economics and Business is pleased to announce that Ward Romeijnders has been appointed as Professor of Optimization under Uncertainty. The chair is situated within the Department of Operations.

  • 12 april 2024

    Oratie Corine Noordhoff: Future ready retail

    Tijdens haar oratie zal Corine Noordhoff inzichten verschaffen in de fundamentele elementen om te overleven en je bedrijf aan te passen in de retailsector. Noordhoffs oratie vindt plaats op vrijdag 19 april 2024, 16:15 – 17:00, in de aula van het...