Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Prof. Leeflang benoemd in 'Smart Mix' adviescommissie voor NWO en Economische Zaken

02 oktober 2006
Prof. Leeflang
Prof. Leeflang

Hoogleraar marketing Peter Leeflang is benoemd in de landelijke adviescommissie Smart Mix. Smart Mix is een subsidieprogramma van NWO en het Ministerie van Economische Zaken. Er wordt jaarlijks 100 miljoen euro beschikbaar gesteld voor innovatief onderzoek waarin kennisinstellingen samenwerken met bedrijven en/of maatschappelijke organisaties. De onafhankelijk Smart Mix adviescommissie selecteert de aanvragen die in aanmerking komen voor subsidie.

Leeflang is gevraagd als economisch expert in de adviescommissie die is samengesteld met experts uit verschillende wetenschappelijke disciplines en het bedrijfsleven. "Het is een mooie maar grote klus", aldus Leeflang. "Er liggen 170 voorstellen ter beoordeling. Overigens zie ik daartussen helaas niet heel veel projecten waar onze faculteiten bij betrokken zijn. Dat zullen er volgend jaar hopelijk meer zijn."

Uit de vooraanmeldingen (er is voor bijna vier miljard subsidie aangevraagd) maakt de commissie een voorselectie. Deze consortia krijgen vervolgens een uitnodiging om binnen twee maanden een uitgewerkt voorstel in te indienen. Onder de projectvoorstellen die daaruit worden geselecteerd, wordt de 100 miljoen euro verdeeld. In het voorjaar maakt de adviescommissie bekend welke dat zijn.

Smart Mix
Het programma Smart Mix is opgezet om te zorgen dat de talloze excellente onderzoekers en ondernemers in Nederland de handen ineenslaan, samen met sociaal maatschappelijke en culturele organisaties. Een slimme bundeling van kennis en toepassing biedt volgens Smart Mix de beste kansen voor het ontwikkelen van innovatieve producten, diensten en processen.

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:50

Meer nieuws

 • 19 september 2018

  Studenten RUG helpen leerlingen met toekomst stadslogistiek

  Bij het project Web Expeditie hebben leerlingen van verschillende scholen in het primair en voortgezet onderwijs onder leiding van studenten van de RUG gewerkt aan de toekomst van de stadslogistiek. De leerlingen zochten in een project van drie maanden...

 • 11 september 2018

  Als online consument switcht van smartphone naar pc is de aankoop nabij

  De smartphone speelt een niet te onderschatten rol bij ons online shoppen. Veel consumenten beginnen hun zoektocht op een telefoon of tablet, raken overtuigd van een product en stappen daarna over naar een minder mobiel apparaat (zoals pc of laptop)...

 • 05 september 2018

  Broedplaats voor slimme technologie

  ‘Samenwerking tussen De Hanzehogeschool, Rijksuniversiteit Groningen, het UMCG en industrie op het gebied van slimme technologie leidt tot innovatie en nieuwe bedrijvigheid.’ Dat zegt Hugo Velthuijsen, directeur van het Marion van Os Centrum voor Ondernemerschap...