Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Prof. Leeflang benoemd in 'Smart Mix' adviescommissie voor NWO en Economische Zaken

02 oktober 2006
Prof. Leeflang
Prof. Leeflang

Hoogleraar marketing Peter Leeflang is benoemd in de landelijke adviescommissie Smart Mix. Smart Mix is een subsidieprogramma van NWO en het Ministerie van Economische Zaken. Er wordt jaarlijks 100 miljoen euro beschikbaar gesteld voor innovatief onderzoek waarin kennisinstellingen samenwerken met bedrijven en/of maatschappelijke organisaties. De onafhankelijk Smart Mix adviescommissie selecteert de aanvragen die in aanmerking komen voor subsidie.

Leeflang is gevraagd als economisch expert in de adviescommissie die is samengesteld met experts uit verschillende wetenschappelijke disciplines en het bedrijfsleven. "Het is een mooie maar grote klus", aldus Leeflang. "Er liggen 170 voorstellen ter beoordeling. Overigens zie ik daartussen helaas niet heel veel projecten waar onze faculteiten bij betrokken zijn. Dat zullen er volgend jaar hopelijk meer zijn."

Uit de vooraanmeldingen (er is voor bijna vier miljard subsidie aangevraagd) maakt de commissie een voorselectie. Deze consortia krijgen vervolgens een uitnodiging om binnen twee maanden een uitgewerkt voorstel in te indienen. Onder de projectvoorstellen die daaruit worden geselecteerd, wordt de 100 miljoen euro verdeeld. In het voorjaar maakt de adviescommissie bekend welke dat zijn.

Smart Mix
Het programma Smart Mix is opgezet om te zorgen dat de talloze excellente onderzoekers en ondernemers in Nederland de handen ineenslaan, samen met sociaal maatschappelijke en culturele organisaties. Een slimme bundeling van kennis en toepassing biedt volgens Smart Mix de beste kansen voor het ontwikkelen van innovatieve producten, diensten en processen.

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:50
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 16 april 2018

  Dr. Nancy Kamp-Roelands RA MA van EY nieuwe hoogleraar Accountancy

  Kamp-Roelands beschikt over de unieke combinatie van ervaring met grote (multinationale) ondernemingen, (inter)nationale standaardisering (verslaggeving en controle), academisch onderzoek en een groot netwerk in organisaties op het gebied van duurzame...

 • 12 april 2018

  Two new round tables at 41st International IAEE Energy conference

  The round tables during the 41st International IAEE Energy conference offer a unique opportunity for academics, policy makers, consultants and representatives from energy business to meet and discuss various relevant energy related topics. Lees meer...

 • 10 april 2018

  Campagne energieonderwijs van start: Choose wisely, follow energy

  Deze week lanceren Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en de New Energy Coalition (NEC) een gezamenlijke wervingscampagne voor energiestudenten. De campagne wijst studenten op de al aanwezige studieroutes op het gebied van energie...