Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Vervroegd pensioen prof.dr. Wim Klein Haneveld: afscheidsmiddag

29 augustus 2006

Wim Klein Haneveld, hoogleraar Operations Research bij de vakgroep Econometrie en Operations Research gaat vanaf 1 september vervroegd met pensioen. Zijn vakgroep organiseert die middag een feestelijk afscheidsprogramma.

Prof.dr. Wim Klein Haneveld
Prof.dr. Wim Klein Haneveld


Klein Haneveld blijft aan de faculteit verbonden met een 'nulaanstelling' als geleidelijke overgang naar het definitieve pensioen. Hij gaat zich toeleggen op het schrijven van artikelen en van een boek over Stochastisch Programmeren met collega Maarten van der Vlerk, en het begeleiden van aio’s. Verder zal hij zo nu en dan een gastcollege verzorgen.

Klein Haneveld begon 45 jaar geleden aan de RUG met de studie Wiskunde, specialiseerde zich in toegepaste wiskunde en trad na zijn afstuderen in dienst bij Econometrie. Daar heeft hij tot nu toe 38 jaar gewerkt.

Pionier
In 2004 werd de hoogleraar uitgeroepen tot een van de twaalf pioniers ter wereld van het vakgebied stochastisch programmeren. Het vakgebied is ruim 50 jaar oud en richt zich op besluitvorming onder onzekerheid. Dit is bijvoorbeeld relevant voor pensioenfondsen en bij langetermijn- of projectplanning. Het gaat om het inbouwen van onzekerheid in de beslissingsmodellen, zonder daarbij de werkelijkheid te veel te simplificeren.

Wim Klein Haneveld is al sinds de jaren ‘70 actief bij zijn vakgebied betrokken en hij was vele jaren de enige in Nederland die college op dit terrein geeft. Zijn lesmateriaal wordt wereldwijd gebruikt. Verder heeft hij belangrijke bijdragen geleverd in de vorm van publicaties en bijdragen aan vrijwel alle congressen op het vakgebied.

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:50

Meer nieuws

 • 21 januari 2019

  Change | Oratie Nancy Kamp-Roelands op 22 januari

  Door grote uitdagingen op het gebied van milieu, maatschappij, economie en technologie veranderen onze omgeving snel. Ook de rol van het bedrijfsleven in de samenleving verandert. Het idee dat een meer waardengedreven bedrijfsmodel voor meerdere stakeholders...

 • 16 januari 2019

  Een bonuskaart voor hartpatiënten

  Zoveel mogelijk wasmiddel en ketchup verkopen is niet langer de heilige graal in marketing, stelt hoogleraar Tammo Bijmolt. Zo werkt hij mee aan een spaarprogramma dat hart- en vaatpatiënten moet stimuleren tot medicijnentrouw en gezond gedrag. ‘Onderzoek...

 • 15 januari 2019

  Resultaatgerichte aansturing in de publieke sector verhoogt motivatie én prestaties

  Het gebruik van resultaten bij de aansturing van medewerkers heeft ook in de publieke sector positieve effecten. Zogenoemde resultatenaansturing verhoogt de extrinsieke motivatie van medewerkers en leidt tot betere prestaties van de afdeling. Dat concluderen...