Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Vervroegd pensioen prof.dr. Wim Klein Haneveld: afscheidsmiddag

29 augustus 2006

Wim Klein Haneveld, hoogleraar Operations Research bij de vakgroep Econometrie en Operations Research gaat vanaf 1 september vervroegd met pensioen. Zijn vakgroep organiseert die middag een feestelijk afscheidsprogramma.

Prof.dr. Wim Klein Haneveld
Prof.dr. Wim Klein Haneveld


Klein Haneveld blijft aan de faculteit verbonden met een 'nulaanstelling' als geleidelijke overgang naar het definitieve pensioen. Hij gaat zich toeleggen op het schrijven van artikelen en van een boek over Stochastisch Programmeren met collega Maarten van der Vlerk, en het begeleiden van aio’s. Verder zal hij zo nu en dan een gastcollege verzorgen.

Klein Haneveld begon 45 jaar geleden aan de RUG met de studie Wiskunde, specialiseerde zich in toegepaste wiskunde en trad na zijn afstuderen in dienst bij Econometrie. Daar heeft hij tot nu toe 38 jaar gewerkt.

Pionier
In 2004 werd de hoogleraar uitgeroepen tot een van de twaalf pioniers ter wereld van het vakgebied stochastisch programmeren. Het vakgebied is ruim 50 jaar oud en richt zich op besluitvorming onder onzekerheid. Dit is bijvoorbeeld relevant voor pensioenfondsen en bij langetermijn- of projectplanning. Het gaat om het inbouwen van onzekerheid in de beslissingsmodellen, zonder daarbij de werkelijkheid te veel te simplificeren.

Wim Klein Haneveld is al sinds de jaren ‘70 actief bij zijn vakgebied betrokken en hij was vele jaren de enige in Nederland die college op dit terrein geeft. Zijn lesmateriaal wordt wereldwijd gebruikt. Verder heeft hij belangrijke bijdragen geleverd in de vorm van publicaties en bijdragen aan vrijwel alle congressen op het vakgebied.

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:50

Meer nieuws