Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Verschenen: 'China’s Limits to Growth' van Prof. Ho

16 augustus 2006

Door de explosieve economische groei zijn Chinezen in rap tempo rijker aan het worden en willen zij - net wij - een vervuilende auto, een energieverslindende airco en een paar kerosineverspillende vliegreizen per jaar. Momenteel hebben slechts 12 Chinezen op de 1.000 een eigen auto. In de VS is dat 800 op de 1.000. Als China op dezelfde levenstandaard uitkomt als de VS zouden er 900 miljoen auto’s bij komen, oftewel 40 procent van alle auto’s in de wereld. De olieproductie zou dan met bijna 20 procent worden overschreden.

De vraag is of dat ook inderdaad gaat gebeuren. In het boek “China’s Limits to Growth” analyseert hoogleraar Peter Ho (et al) de drijvende krachten achter de Chinese ontwikkeling. Het boek betoogt dat de drie “S-en”: Schaal, Schaarste en Snelheid, de ontwikkeling van China vandaag de dag bepalen. Om een milieucatastrofe te verhinderen zal niet alleen China, maar ook de rest van de wereld voorzorgsmaatregelen moeten nemen. Het boek behandelt uiteenlopende zaken variërend van de Chinese auto-industrie en biologische landbouw tot de bouw van de Drie Klovendam - de grootste dam ter wereld.


Prof.dr.ir. Peter Ho is directeur van het Centre for Development Studies. Tevens is hij hoogleraar International Development Studies bij de Faculteit der Ruimtelijke Wetenschappelijk. Ho is expert op het gebied van plattelandsontwikkeling en milieu, en in het bijzonder de daaraan gerelateerde beleids- en sociaal-economische vraagstukken.

Titel: China’s Limits to Growth
Redactie: Peter Ho en Eduard B. Vermeer
Handelsuitgave: Blackwell Publishers, Oxford, 2006
Bestellen: www.blackwellpublishing.com

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:50

Meer nieuws

 • 13 november 2018

  Best Working Paper Award voor Drijfhout, Van Doorn en Van Ittersum

  Drijfhout, Van Doorn en Van Ittersum willen bijdragen aan de strijd tegen de wereldwijde voedselverspilling door consumenten bewuster te maken van hun (verspillende) gedrag. Zij onderzoeken daartoe de besluitvorming van consumenten bij het kopen, consumeren...

 • 07 november 2018

  Financial giants can have a pivotal role for climate stability

  Financial institutions, such as banks and pension funds, have a key role to play in efforts to avoid dangerous climate change. And it is not only about redirecting investments to renewable energy and low-carbon businesses, but also to bolster the resilience...

 • 06 november 2018

  Groningen blijft in trek bij Nederlandse en internationale studenten

  De Rijksuniversiteit Groningen telt per 1 november 2018 31.115 studenten met een ‘actieve eerste inschrijving’ voor een bachelor of masteropleiding. Dit is een stijging van 4,6% ten opzichte van 2017.Het totale aantal studenten dat ingeschreven is aan...