Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

HPC/V op RTLZ

30 augustus 2004
Trappen experiment in de Reality Cube
Trappen experiment in de Reality Cube

Noordkaap producties  heeft in juli 2004 opnames gemaakt voor het programma Noo®dZakelijk dat begin oktober werd uitgezonden op RTLZ . Noo®dZakelijk presenteert opvallende economische ontwikkelingen in drie provincies, te weten Friesland, Groningen en Drenthe.

Elke aflevering heeft een specifiek thema, het HPC/V komt voor in de aflevering over ICT. Speciale aandacht wordt besteed aan het trappen-experiment dat is uitgevoerd in samenwerking met Prof. Kooijman van het Academisch Ziekenhuis Groningen. Proefpersonen worden bij het trappen-experiment in de Reality Cube (CAVE) in de Zernikeborg boven aan een “virtuele trap” geplaatst waarvan de treden kunnen worden gevariŃ‘erd, zoals de hoogte ervan en het patroon erop. Onderzocht wordt hoe visuele variaties van een trap de herkenning ervan beïnvloedt. Het gaat vooral om waarneming door slechtzienden, die mogelijk gebaat zijn bij gebruik van een bepaald patroon op de trap. Naast het trappen-experiment wordt ook het HPC/V als geheel toegelicht.

 

Laatst gewijzigd:02 oktober 2015 22:24

Meer nieuws

 • 12 mei 2022

  KNAW benoemt twee hoogleraren RUG tot lid

  Maria Loi en Dirk Slotboom van de Faculteit Science and Engineering zijn door de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) benoemd tot lid.

 • 15 maart 2022

  Vici-beurzen voor drie RUG-onderzoekers

  De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft aan drie RUG-onderzoekers een Vici-financiering van maximaal 1.5 miljoen euro toegekend. Prof. dr. J.W. Romeijn, prof. dr. S. Hoekstra en prof. dr. K.I. Caputi kunnen hiermee...

 • 20 december 2021

  Bevlogen bekeerling predikt duurzaam ondernemen

  Duurzame ondernemers de hand reiken, daar is het Gjalt de Jong om te doen. Hij ziet de universiteit als regisseur van vernieuwing. Een onafhankelijke scheidsrechter die de omslag naar een circulaire economie kan versnellen. Daartoe moest hij eerst...