Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

HPC/V op RTLZ

30 augustus 2004
Trappen experiment in de Reality Cube
Trappen experiment in de Reality Cube

Noordkaap producties  heeft in juli 2004 opnames gemaakt voor het programma Noo®dZakelijk dat begin oktober werd uitgezonden op RTLZ . Noo®dZakelijk presenteert opvallende economische ontwikkelingen in drie provincies, te weten Friesland, Groningen en Drenthe.

Elke aflevering heeft een specifiek thema, het HPC/V komt voor in de aflevering over ICT. Speciale aandacht wordt besteed aan het trappen-experiment dat is uitgevoerd in samenwerking met Prof. Kooijman van het Academisch Ziekenhuis Groningen. Proefpersonen worden bij het trappen-experiment in de Reality Cube (CAVE) in de Zernikeborg boven aan een “virtuele trap” geplaatst waarvan de treden kunnen worden gevariŃ‘erd, zoals de hoogte ervan en het patroon erop. Onderzocht wordt hoe visuele variaties van een trap de herkenning ervan beïnvloedt. Het gaat vooral om waarneming door slechtzienden, die mogelijk gebaat zijn bij gebruik van een bepaald patroon op de trap. Naast het trappen-experiment wordt ook het HPC/V als geheel toegelicht.

 

Laatst gewijzigd:02 oktober 2015 22:24

Meer nieuws

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 12 november 2018

  Symposium 'Gaswinning, aardbevingen en wat nu?' op 15 november a.s.

  Het Groninger Universiteitsfonds (GUF) bestaat dit jaar 125 jaar. Tijdens een speciaal symposium met de titel ‘Gaswinning, aardbevingen en wat nu?’ op donderdag 15 november 2018, wordt daarom de 'Ubbo Emmiuspenning voor bijzondere maatschappelijke verdiensten'...

 • 06 november 2018

  Groningen blijft in trek bij Nederlandse en internationale studenten

  De Rijksuniversiteit Groningen telt per 1 november 2018 31.115 studenten met een ‘actieve eerste inschrijving’ voor een bachelor of masteropleiding. Dit is een stijging van 4,6% ten opzichte van 2017.Het totale aantal studenten dat ingeschreven is aan...