Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

HPC/V op RTLZ

30 augustus 2004
Trappen experiment in de Reality Cube
Trappen experiment in de Reality Cube

Noordkaap producties  heeft in juli 2004 opnames gemaakt voor het programma Noo®dZakelijk dat begin oktober werd uitgezonden op RTLZ . Noo®dZakelijk presenteert opvallende economische ontwikkelingen in drie provincies, te weten Friesland, Groningen en Drenthe.

Elke aflevering heeft een specifiek thema, het HPC/V komt voor in de aflevering over ICT. Speciale aandacht wordt besteed aan het trappen-experiment dat is uitgevoerd in samenwerking met Prof. Kooijman van het Academisch Ziekenhuis Groningen. Proefpersonen worden bij het trappen-experiment in de Reality Cube (CAVE) in de Zernikeborg boven aan een “virtuele trap” geplaatst waarvan de treden kunnen worden gevariŃ‘erd, zoals de hoogte ervan en het patroon erop. Onderzocht wordt hoe visuele variaties van een trap de herkenning ervan beïnvloedt. Het gaat vooral om waarneming door slechtzienden, die mogelijk gebaat zijn bij gebruik van een bepaald patroon op de trap. Naast het trappen-experiment wordt ook het HPC/V als geheel toegelicht.

 

Laatst gewijzigd:02 oktober 2015 22:24

Meer nieuws