Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Eerste open tekstboek van de RUG: The Tragedy of the Self

27 maart 2023
Cover The Tragedy of the Self
The Tragedy of the Self: Lectures on Global Hermeneutics

Bij University of Groningen Press (UGP) is het eerste open tekstboek van de RUG verschenen: The Tragedy of the Self: Lectures on Global Hermeneutics van Andrea Sangiacomo, universitair hoofddocent wijsbegeerte aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Over het boek

The Tragedy of the Self is als een reis door een reeks colleges over globale hermeneutiek en onderzoekt fundamentele vragen rond het begrip en de zin van het zelf, en biedt een routekaart van mogelijke theoretische wegen om het zelf te begrijpen.

Sangiacomo leidt de lezer door een verhaal van 14 episodes en wil het hoger onderwijs de competenties bijbrengen die nodig zijn om kritisch na te denken over de manier waarop het zelf en de persoonlijke identiteit in verschillende culturen zijn geconstrueerd en in verschillende academische disciplines zijn bestudeerd.

Open access

Dit tekstboek is zowel beschikbaar op het RUG Pressbooks-platform als in de UGP-catalogus en is open access gepubliceerd dankzij de financiële steun van het RUG Open Science programma.

Over tekstboeken

Open tekstboeken zijn een onderwijsmiddel dat vrij beschikbaar is. Open tekstboeken kunnen worden geraadpleegd, gedeeld en hergebruikt binnen en buiten de RUG.

Over Pressbooks

Pressbooks is een platform voor het schrijven en publiceren van open access tekstboeken. UGP heeft een institutionele licentie voor het gebruik van Pressbooks en ondersteunt RUG-docenten met hun open tekstboek publicatieprojecten.

Laatst gewijzigd:10 januari 2024 10:43
View this page in: English

Meer nieuws

  • 16 april 2024

    RUG ondertekent Barcelona Declaration on Open Research Information

    De Rijksuniversiteit Groningen heeft de Barcelona Declaration on Open Research Information (Verklaring Open Onderzoeksinformatie) officieel ondertekend. Dit wordt gezien als een grote stap richting verantwoordelijke onderzoeksbeoordeling en open...

  • 02 april 2024

    Vliegen op houtstof

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 18 maart 2024

    VentureLab North helpt onderzoekers op weg naar succesvolle startups

    Het is menig onderzoeker al overkomen. Tijdens het werken vraag je je opeens af: zou dit niet ontzettend nuttig zijn voor de mensen buiten mijn onderzoeksveld? Er zijn allerlei manieren om onderzoeksinzichten te verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan...