Samenwerkingsovereenkomst tussen Rijksuniversiteit Groningen en RAAP archeologisch adviesbureau
De Rijksuniversiteit Groningen en RAAP archeologisch adviesbureau hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend om de aansluiting tussen de masteropleiding Archeologie en de arbeidsmarkt te verbeteren.
Als toonaangevend archeologisch adviesbureau opereert RAAP al jaren op de arbeidsmarkt. Daardoor weet het bedrijf als geen ander welke competenties in het werkveld vereist zijn. Door middel van het aanbieden van stage- en scriptie- onderwerpen kunnen studenten Archeologie zich oriënteren op het werkveld. Evenals biedt de opleiding Archeologie medewerkers van RAAP de mogelijkheid de status KNA Archeoloog MA te behalen via een verkort masterprogramma.
De overeenkomst tussen beide partijen wordt aangegaan voor een periode van drie jaar (2021-2024). Daarbij ligt de mogelijkheid van verlenging van de samenwerking open.
Laatst gewijzigd: | 15 oktober 2021 13:05 |
Meer nieuws
-
14 juli 2025
Hoe de ooit droge Middellandse Zee met water werd gevuld
Met behulp van hoge-resolutie landschapsevolutiemodellen toonden onderzoekers aan dat de Middellandse Zee zich al lang vóór de doorbraak van de Atlantische Oceaan begon te vullen.
-
10 juli 2025
Vanaf 2026 nieuw bachelorprogramma Fries in Groningen
De Rijksuniversiteit Groningen (RUG), het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW), het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) en de provincie Fryslân tekenen op 10 juli een convenant waardoor het vanaf september...
-
03 juli 2025
Forse subsidie Nij Begun voor project digicoaches Groningen en Noord-Drenthe
In alle gemeenten in Groningen en Noord-Drenthe komt er ruimte om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op te leiden tot digicoach. Het initiatief hiervoor komt van de Digital Literacy Coalition (DLC): een netwerk van organisaties die zich...