Skip to ContentSkip to Navigation
Maatschappij/bedrijven House of Connections

Energy, Tech & Tunes: Music x Technology

Wanneer:wo 17-01-2024 13:00 - 18:00
Waar:House of Connections, Grote Markt 21, Groningen


Werk je in de muziekindustrie en ben je geïnteresseerd in de invloed van technologie op muziek? Heb je vragen over de invloed van AI en wat dit betekent voor toekomstige ontwikkelingen? Kom dan naar het interactieve programma 'Music x Technology' waar we dieper in de wereld van tech en ondernemerschap duiken. Met bevestigde sprekers als Merlijn Poolman (Nachtburgemeester Groningen), Roger Olivieira (mede-oprichter Ver.iD), Deniz Baskent (hoogleraar Auditory Perception), Linda Vermaat (Innofest Nederland), Stephanie Klein Nagelvoort (vice-decaan College van Bestuur Universitair Medisch Centrum Groningen) en meer!

Taal:
Engels

Programma "Music x Technology"

13:00
Inloop
13:30
Keynote door Merlijn Poolman

Wat zijn de meest impactvolle innovaties in de muziekindustrie? Welke technologieën zijn nog dromen? En wat is echt nuttig? Merlijn Poolman was de afgelopen 5 jaar de Nachtburgemeester van Groningen en heeft gewerkt aan de verbinding tussen de overheid, de clubeigenaren en de mensen zelf.

14:00

Paneldiscussie

Hoe beïnvloedt technologie de huidige en toekomstige muziekindustrie?
Wat heeft de tech-ondernemer van 2030 nodig? Welke regelgeving moeten we ontcijferen? Wat is onze strategie voor de toekomst en hoe worden we de place to be voor de start-ups en scale-ups van de toekomst?

Sprekers:
- Roger Olivieira (medeoprichter Ver.iD)
- Marianne Franklin (leerstoel Media, Cultuurindustrie en Maatschappij - Rijksuniversiteit Groningen)
- Richard Burki (oprichter Future Phonic Studios)
- Merlijn Poolman (Nachtburgermeester Groningen, oprichter van COSIMO Foundation & GTC (Gateway to China))

Moderator:
- Linda Vermaat (directeur Innofest Nederland)

14:45
Pauze
15:00

Interactieve workshops

  • Implanted digital technology and music
    Door Deniz Baskent, Ellie Harding en Robert Harris (Rijksuniversiteit Groningen)
    In deze interactieve workshop willen we laten zien hoe gezondheids-innovatie kan helpen om de impact van gezondheidstechnologie te vergroten. We introduceren eerst het "bionische oor" of cochleair implantaat en geven demo's van het soort geluid dat het implantaat kan produceren, inclusief hoe muziek klinkt. Daarna vertellen we over ons muzikale trainingsprogramma dat erop gericht is de hersenen te trainen om het gehoor met een cochleair implantaat te maximaliseren.
  • Sync - Past, present and future: how can technology help you with monetization
    Door Ringo
    Met meer dan 80 miljoen "echte" liedjes beschikbaar, is de vraag niet langer alleen welke muziek we moeten componeren voor een commercial, tv-scène, game, trailer of film, maar eerder hoe we de perfecte track op schaal kunnen vinden en hoe we de perfecte track efficiënt kunnen licenseren. In deze workshop zullen Remi Agostini, CEO MEWO.OP, Marcel Alexander Wiebenga, CEO en oprichter van Ringo en Nitzan Hoffmann, Project Manager bij FXR dieper ingaan op de uitdagingen en kansen van de industrie en laten zien hoe opkomende technologieën en platforms met behulp van AI en Web3 de sync-industrie kunnen helpen om haar volledige financiële en creatieve potentieel te bereiken.

  • Test like the Best!
    Door Linda Vermaat - Innofest Nederland
    Deze workshop gaat over het belang van testen binnen de evenementen- en muziekindustrie. Hoe kan testen jouw innovatie verder helpen en hoe zet je een test op? Onder leiding van Linda Vermaat ga je dieper in op het toepassen van de methodiek en krijg je tools aangereikt om een test op te zetten.

15:50
Pauze
16:05

Road to the Next Web
Road to The Next Web is een programma ter voorbereiding op een Groningse delegatie die op 20 en 21 juni 2024 The Next Web conferentie bezoekt, de grootste tech conferentie van Europa. Heb je interesse om mee te gaan met de delegatie, ontmoet dan de mensen tijdens Energy, Tech & Tunes!

Paneldiscussie:
Hoe beïnvloedt technologie de huidige en toekomstige muziekindustrie?

Ontketen de toekomst van muziek! Duik in de pulserende ritmes van ons panel: "De impact van technologie op muziek". Verken AI-melodieën, blockchain royalty's en het slagveld van streaming. Doe mee aan de symfonie van innovatie - waar kunst en technologie elkaar ontmoeten!

Sprekers:
- Stephanie Klein Nagelvoort, hoogleraar Zorg van de Toekomst en vice-decaan Raad van Bestuur Universitair Medisch Centrum Groningen
- Tim van den Heuvel, directeur Winparts B.V. Automotive Onderdelen
- Linda Dijkshoorn, oprichter EV Biotech

Moderator:
- Yeni Jospeh (The Next Web)

16:45

Pitches van veelbelovende start-ups en prijsuitreiking

17:00
Borrel

Energy, Tech & Tunes
House of Connections presenteert met trots het driedaagse programma "Energy, Tech, and Tunes" op 17, 18 en 19 januari 2024. Ben je geïnteresseerd in onderwerpen als technologie, muziek, energietransitie en de festivalindustrie? Dan past dit programma perfect bij jou. Dompel jezelf onder in een divers en uniek programma waarin we vanuit verschillende perspectieven naar verschillende thema's kijken.

Samenwerking
Het programma "Energy, Tech & Tunes" is een unieke samenwerking tussen de Rijksuniversiteit Groningen, ESNS en Metropoolregio Groningen.

logobanner
View this page in: English